zondag 11 september 2011

September 2011

Dag liefhebber van het betere spel,

De vakantie is achter de rug, schoolboeken zijn gekaft, Di Rupo onderhandelt verder, de WTC-torens zijn herdacht, tijd om uit de startblokken te schieten voor een nieuwe jaargang Bengereng, de 14de alweer!

Ook al was er van een zomer niet echt sprake, we lieten het niet aan ons hart komen. Weer of geen weer, spelen doen we. De Bengereng zomereditie in juli en de open speeldag in augustus brachten de spelliefhebbers rond de tafel. Naast enkele nieuwe gezichten waren ook de vertrouwde Bengerengers van de partij.
Ondertussen bereiden we onze wishlist voor om mee te nemen naar Spiel 2011 in oktober te Essen (D). Suggesties zijn uiteraard welkom.

Maar eerst halen we de bestaande dozen boven, nu woensdag 14 september!
Voor de eerste editie van het speeljaar 2011-2012 lanceren we volgende nieuwe spelen:

Colosseum

In Colosseum belichaamt elke speler een Romeins impressario die fantastische spektakels organiseert in een Arena. Je hebt als doel zoveel mogelijk toeschouwers te lokken. Je zal rijkdom en glorie vergaren bij elk evenement dat je zal uitvoeren, en deze zal je gebruiken om nog meer ambitieuze evenementen op te zetten. Als jij diegene bent die de meeste toeschouwers aantrekt naar één van je evenementen, levert dit je de titel op van Groot Impressario, zodat verhalen over je buitengewone spektakels vanaf dan in het ganse rijk verteld zullen worden.Rattus

Europa, 1347. Een ramp dreigt zich te voltrekken. De Zwarte Dood bereikt Europa en na een periode van 4-5 jaar is de bevolking van Europa gehalveerd. De spelers starten in de verschillende regio’s in Europa, terwijl de pest zich over het hele continent verspreidt. De spelers krijgen hulp van de verschillende klassen in de middeleeuwen. De boeren zorgen voor groei van de bevolking, de wijze monniken zorgen ervoor dat de ratten wegblijven, de rijke koopmannen vluchten wanneer de pest in de buurt komt, de oorlogvoering van de ridders verspreidt de pest naar nieuwe gebieden, de heksen controleren de verspreiding met behulp van magie en hekserij, terwijl de koningen de plaag voorkomen door in versterkte paleizen te verblijven. Echter, de pest maakt geen onderscheid: wanneer de ratten arriveren, is niemand meer veilig. Wanneer de pestepidemie zich terugtrekt en het spel eindigt, wint de speler waarvan de grootste populatie nog in leven is.

Wees welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten