zondag 9 oktober 2011

Nieuwe spellen oktober 2011

Die Dolmengötter

Dit abstract bordspel is voor 2 tot 5 spelers. De spelers kruipen in de huid van druïden en trekken door het Ierse landschap om gezamelijk steencirkels op te richten. Kan je een meerderheid verwerven rond één of meer steencirkels mag je gedekt één van jouw stenen plaatsen. Wordt de meerderheid overgenomen, plaatst de andere speler een steen op de jouwe.  Aan het einde van de rit worden de punten geteld, waarbij de bovenste stenen de meeste punten opleveren. 
Ben je op zoek naar een tactisch meerderhedenspel met een aangenaam korte speelduur, dan is dit spel zeker een aanrader.

Set

Toen de licentie van Ravensburger voor het kaartspel Set verliep, was 999 Games er als de kippen bij om de rechten op dit populaire reactiespelletje over te nemen. Set mag dus met recht een pittig kaartspel genoemd worden. Het belangrijkste kenmerk van het Set is het reactie-element: je moet sneller dan je medespelers de sets zien. Dit levert een prettige spanning op.

Set is van een verbluffende eenvoud, je leert het in minder dan 5 minuten. Je speelt het met 2 tot 8 spelers en het duurt zo'n 15 minuten.  Ready, Set, go!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten