vrijdag 6 januari 2012

Nieuw Januari 2012


Strasbourg

Strasbourg 15de eeuw. Als speler ben je lid van één van de families die zoveel mogelijk invloed tracht uit te oefenenen in diverse gilden. Het gebruik van invloedpunten maakt het mogelijk om te werken als leerjongen, assistent of meester ambachtsman. Dit is slechts mogelijk als je het nodige toetredingsgeld kan betalen. Let steeds op de macht van de kerk en de adel. Strasbourg is een strategisch spel met vele mogelijkheden en keuzes. Veel plezier!
Helvetia

Het mooie Zwitserland, met enkele dorpen verscholen in de bergen. Jij bent een bewoner van één van deze dorpen. Samen met je dorpsbewoners tracht je zoveel mogelijk gebouwen te plaatsen en te laten produceren. Door je dorpsbewoners uit te huwelijken naar de dorpen van de tegenspelers geniet je daar mee van de opbrengst van de gebouwen. Is dat nog niet voldoende, dan kan je ook zorgen voor kinderen in je eigen dorp. Met de opbrengst van de gebouwen kunnen op verschillende manieren punten behaald worden. Let op dat de dorpsbewoners tijdig uit de veren zijn zodat ze kunnen produceren wanneer jij het nodig acht. De speler die als eerste 20 punten behaald, is de winnaar.
Helvetia is een echte aanrader omdat het op elk moment van het spel spannend blijft en je steeds op je hoede moet zijn voor de tegenstanders. Geniet ervan op één van onze volgende spelavonden.


 
Mondo

Stress wat is dat! Maak je eigen wereld op je spelbord met de tegels die je kan bemachtigen uit de voorraad. Zorg dat je een mooie wereld schept met vele exotische dieren en verschillende landschappen. Let echter wel op dat je dit alles binnen de tijd kan, de snelste krijgt bonuspunten. Voor al de afgewerkte landschappen en diersoorten krijg je punten. Actieve vulkanen kan je beter vermijden want deze brengen je strafpunten. Houd je medespelers in het oog en beslis op het juiste moment om te stoppen. Na 3 ronde weten we wie de winnaar is.
Mondo is een kort maar geestig puzzelspel. Een spel dat je een half uurtje stress maar zeker zoveel plezier geeft. Ideaal om een spelavondje mee af te sluiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten