woensdag 5 december 2012

December 2012

Dobble

Kort,leuk en vol spanning. Dat zijn de drie woorden die het spel Dobble zeer goed samenvatten.
In dit spel is het de bedoeling om het juiste symbool snel te herkennen en hierop juist te reageren.
De speler tracht eenzelfde symbool te vinden in de kaart voor zich en de kaart die in het midden van de tafel ligt. Dan is het de bedoeling om als snelste te reageren. Het is geen spel voor stresskippen, maar voor koelbloedige kikkers. Dobble is wel een leuk en amusant spel dat ideaal is om de spelavond af te sluiten met een glimlach!


' T Zolkin

Dit spel springt dadelijk in het oog door het hele grote radarwerk centraal op het bord. Dit dynamische element zorgt voor een nieuw soort worker placement mechanisme. Het grote tandwiel gaat 5 kleinere sateliettandwielen verder draaien. Met elk van deze sateliettandwielen kan je verschillende dingen verdienen zoals mais, grondstoffen, culturele en technologische ontwikellingen. Het laatste kleine tandwiel levert je schedels op die op het einde van het spel punten opleveren. Tijdens het spel zet je jouw mannetjes op deze schijven. Door deze op het juiste ogenblik op de juiste schijf te zetten kan je grondstoffen oogsten om met deze dan ontwikkelingen of zelfs schedels te verkrijgen.
De gebouwen brengen je een eenmalig voordeel op, de monumenten daarentegen brengen op het einde van het spel je flink wat punten op. 
Tzolk'in is een worker placement spel voor gevorden, het is een spel waarin je zorgvuldig je stappen moet plannen zodat je mannetjes tijdens het spel genoeg renderen.
Dit alles moet natuurlijk ook bekostigd worden en daarvoor hebben we mais nodig! Dus vergeet niet te investeren in mais!
Wil je een avond vullen met een goed spel, vol plannen en vooruitkijken dan moet je zeker Tzolk'in uit de kast halen.
Veel spelplezier!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten