zaterdag 9 februari 2013

Februari 2013

Goblins inc

Heb jij het in je om directeur te worden van een fabriek waar mega gevechtsrobots worden gemaakt. Kom aan boord en bouw de  machtigste gevechtsrobot en verpulver de andere zodat de directeur jouw opmerkt en als opvolger aanduid.
In dit spel ben je één van de 4 goblins die strijd om de directeur op te volgen. Je speelt dit spel in team maar uiteindelijk scoor je individueel punten. Aangezien de teams veranderen tijdens het spel is het de kunst om iedereen te vriend te houden maar toch de andere zijn robot te vernietigen en punten te scoren.
Het spel duurt 2 tot 3 ronden die opgebouwd zijn uit 4 fasen. We moeten eerst weten bij wie je in het team zit. Daarna moeten we onze gevechtsrobot gaan bouwen aan de hand van de blueprint om dan uiteindelijk het gevecht aan te gaan met het andere team.
Het leuke in de bouwfase is dat je afwisselend moet (mag) plannen en bouwen en zo wel aangewezen bent op het kunnen van je mede teamgenoot.
Goblins Inc is een verrassend spel maar soms ontbreekt de structuur. Voor mensen die een gestructureerd spel willen spelen is dit  dus geen aanrader. Echter voor mensen die wel houden van iemand een hak te zetten en lekker op hun donder te geven is dit wel een aangewezen spel.
Tijdens het hele spel is er genoeg interactie en animo.
Dus wie zijn spierballen eens wil laten rollen en het gevecht niet uit de weg gaat moet zeker Goblins Inc uit de kast halen! Wel speel je het spel best met 4!!
Veel spelplezier!!!

Ticket to Ride : Asia

Klaar om in te stappen en 25.000 kilometer te reizen door het verre Azie. Ticket to Ride doet bij de meeste onder ons wel een belletje rinkelen en doet ons terugdenken aan de leuke spelmomenten dat we eraan beleefd hebben.
In deze variant kom Alan R Moon verrassend uit de hoek. In dit spel gaan we spelen met teams van 2 personen en je kan het spel tot 6 personen spelen. Het basisprincipe is hetzelfde, we gaan proberen routes te bouwen doorheen Azie met het verschil dat je nu samen met je partner de routes tracht af te maken.
Ticket to Ride is een spel dat je met iedereen kan spelen en je toch het nodige plezier geeft. Het feit dat je nu in team speelt geeft wel wat interactie en extra dimensie aan het spel.
Dit spel moet je zeker eens gespeeld hebben, luchtig, plezierig en toch vol verrassingen.
Veel spelplezier!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten