zondag 11 mei 2014

Mei 2014


Deze maand gaan we 2 nieuwe spellen voorstellen aan onze leden. We hebben gekozen voor 2 leuke kortere spelen vol interactie.

Glastonbury
 

Welkom in het schotse Glastonbury meer bepaald in High Street. Wat brengt jullie hier is de vraag die bij jullie opkomt waarschijnlijk.
In deze straat vind je alle soorten ingrediënten om een zeer krachtige toverdrank te brouwen.
Jullie wandelen rond in High Street en krijgen om beurten de kans om ingrediënten te vergaren op de plaats waar je stopt. Die bepaal je zelf aan de hand van de vorige kaart die je genomen hebt.
Elk ingrediënt dat jullie verzamelen, deponeer je in jou ketel. Zo verkrijg je tal van ingrediënten om een krachtige toverdrank te brouwen op het einde van het spel. Let op je ziet enkel de bovenste kaart in je ketel, de andere ingrediëntenkaarten moet je proberen te onthouden om zo punten te scoren.
Die punten worden op het einde geteld. Als je van eenzelfde ingredient meerdere kaarten verzameld, brengen deze vele punten op. Heb je daarentegen van een bepaald ingrediënt maar 1 kaart in je ketel krijg je minpunten. Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft verzameld wint het spel.
Glastonbury is een luchtig maar mooi opgebouwd spel waar je steeds bij de les moet zijn. Als je niet op past gaat iemand van je medespelers aan de haal met die bepaalde ingrediëntenkaart.
Aangezien het spel luchtig is en met duidelijke korte regels speelt het vlug en is dit een ideaal spel om je avond te starten of eindigen woensdag.
Geniet ervan!!!
 
Ugo


Eerlijk is eerlijk, het was lang geleden dat ik nog eens zo een leuk kaartspel gespeeld had. Ugo heeft mij zeer aangenaam verrast door verschillende aspecten in het spel.
In Ugo krijg je een landgoed met 5 aflegvelden en 10 handkaarten. Tijdens het spel probeer je jouw landgoed zo op te bouwen dat het een groot maar zeker evenwichtig koninkrijk wordt.
Tijdens elke beurt probeer je handkaarten te spelen om een slag te halen of om kaarten weg te spelen en zo je medespelers een pee te stoven.
In dit spel is het niet altijd zo dat de hoogste kaart de slag haalt met de bijzondere twisten in het spel ook de lage kaarten van nut kunnen zijn. Als speler probeer je in te schatten hoeveel slagen je wil halen om zo net genoeg boeren te hebben. Als je teveel boeren hebt probeer je nog een slag bij te halen heb je er teveel dan probeer je de slagen af te wenden naar je medespelers om zo hen minpunten aan te smeren.
Wie op het einde van het spel de juiste inschatting heeft gemaakt zal zo de meeste punten halen en en het spel winnen.
Het Spel Ugo toont aan dat je met eenvoud ook een zeer leuk en amusant spel kan maken. Zelfs als de kaarten op je hand tegenvallen kan je nog steeds een tactiek bedenken om zelf zoveel mogelijk punten te behalen en je medespelers minpunten aan te smeren.
Eén goede tip, dit spel moet je gespeeld hebben, een echte aanrader!!!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten