maandag 1 juni 2015

Nieuw Juni 2015

Splendor


In het spel ben je een handelaar die op zoek gaat naar de mooiste edelstenen. De edelstenen die je door de beurten verzameld hebt kan je gebruiken om kaarten te bemachtigen. De kaarten liggen uitgestald en als je de juiste combinatie van edelstenen verzameld hebt kan je deze naar je toe halen. De mijnen, transportmiddelen en kunstenaars bezorgen je de nodige overwinningspunten.
Op elke kaart staat een bepaalde edelsteen afgebeeld die altijd meetelt in je verzameling.
Naarmate het spel vordert verzamel je meerdere edelstenen en zo kan het zijn dat er een edele naar jou op bezoek komt.
Het spel eindigt als iemand wanneer iemand 15 punten verzameld heeft. Deze ronde wordt nog uitgespeeld en dan worden de punten geteld. Degene met de meeste punten wint het spel.
Splendor is een kort maar pittig spel. Het zijn korte en duidelijke regels waardoor je snel aan het spelen bent. Ideaal om beginnende spelers warm te maken voor een fantastische spelavond.
Splendor lijkt door zijn eenvoud niet uitdagend maar bewijst het tegendeel. Splendor werkt zelfs verslavend en kan jouw favoriete korte spel worden.
Tevens is de vormgeving prachtig en de chips waarop de edelstenen afgebeeld staan zijn van goede kwaliteit.
Splendor is het spel dat je zeker één van de volgende spelavonden uit onze prachtige spellenkast moet plukken. Veel spelplezier!!


Sail to India
 
Hoe klein een doosje kan zijn, hoe groots een spel. Dat was het eerste gevoel dat mij overkwam na het spelen van dit spel. Dit spel gemaakt door degene die ook het fantastische Trains op ons losgelaten heeft. Sail to India echter is eenvoudig van opbouw maar zeker zo leuk.
In Sail to India vertrek je in Lissabon om zo je zeiltocht in te zetten naar het verre Oosten met India als eindbestemming.
In het begin worden er 3 kaarten opengelegd en Lissabon. Lissabon is je thuishaven van waaruit je koopvaardij schepen vertrekken. Elke speler heeft voor zich een kaartje liggen met zijn geld, aanzien en zijn wetenschappers.
Tijdens je beurt mag je 2 acties uitvoeren. De speler kan een extra schip kopen en op Lissabon plaatsen. Dan mag hij zijn schepen verplaatsen afhankelijk van zijn vaarsnelheid. Aansluitend kan hij het schip dan omzetten in goederen op bepaalde havens. Je kan ook de gebouwen kopen waaronder je schip eindigt. Er zijn 3 soorten gebouwen : kerken, marktplaatsen en burchten. elk van de gebouwen heeft een bepaald voordeel. Zo kan je burchten gebruiken om van daar uit je expeditie te starten met je schepen. Dit geeft het voordeel dat je langere expedities kan maken.
Wanneer iemand India bereikt of 2 spelers geen blokjes meer in hun voorraad hebben.
Nu wint de speler met de meeste punten.
Sail to India is echt een verrassend spel met de nodige tactiek en betrokkenheid in elke zet. In het begin is het even zoeken wat al de verschillende blokjes op de verschillende plaatsen betekenen en een meerwaarde kunnen zijn voor jou. Dit doosje moet zeker eens geopend worden door jullie. Door mooie vormgeving van de kaarten en het spelidee ben je vertrokken voor een uur spelplezier.
Eén ding staat vast, Sail to India zal velen bekoren en een onvergetelijke spelervaring geven.
Veel spelplezier!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten