Wie zijn wij?

Bengereng is een spellenclub in Turnhout. We verenigen de liefhebbers van het betere spel. Een club volwassen mannen en vrouwen die plezier beleven aan het spelen van een goed spel. Daarom komen we elke tweede woensdag van de maand samen in Vijven & Zessen, het café aan het speelkaartenmuseum in Turnhout. Lidmaatschap is niet nodig. Iedereen die op een ongedwongen manier een spel wil spelen is welkom. Ons motto is dan ook : "De echte winnaar is de verliezer die nooit opgeeft". Bengereng bestaat al sinds 1998.

Hoe werkt het ?

We komen bijeen elke tweede woensdag van de maand. Spelen kan van 20 u tot 23u30. Je betaalt een bijdrage van 2,50 euro en zet je naam en (indien beschikbaar) een emailadres op een aanwezigheidslijst. Zo kunnen we je via mail op de hoogte houden van onze activiteiten. Vervolgens kies je een spel uit en medespelers. Het spel kan beginnen.

Je kan kiezen uit een ruimte collectie. Elke maand introduceren we ook een aantal nieuwe spellen. Ben je alleen ? Geen probleem, je sluit dan gewoon aan bij een speltafel. Zie je er tegen op om je door de spelregels te worstelen ? Aarzel niet om uitleg te vragen aan je medespelers. Meestal is er wel iemand aanwezig die het spel kent en je graag het spel wil uitleggen.
En als het je meezit ga je naar huis met een spel. We verloten relke keer spellen onder de deelnemers.

Praktisch

Wanneer:
Elke tweede woensdag van de maand van 20u tot 23u30.

Waar:
MuseumcafĂ© Vijven & Zessen, Druivenstraat 18, 2300 Turnhout

Kostprijs:
Je betaalt per spelavond een bijdrage van 2,50 euro. Door deze kleine bijdrage kunnen we onze collectie up to date houden.
Je neemt best wat klein geld mee. Frisdrank en warme dranken neem je uit de automaten van het museumcafé, wij zorgen voor een beperkt assortiment bieren.Onze collectie

Onze collectie bestaat uit het beter bord- en kaartspel. Wat maakt een spel nu een kwalitatief spel ? Dit is niet zo makkelijk uit te leggen. Het belangrijkste criterium is dat een goed spel in ieder geval leuk is om te spelen. Een goed spel vertrekt liefst ook van een goed verhaal, heeft duidelijke regels , ziet er mooi uit, bouwt een spanning op, tart het lot, zorgt voor interactie, daagt je medespelers uit. Een portie geluk mag zolang het maar niet overheersend is.
In onze collectie vind je zowel de nieuwe klassiekers als de kolonisten van Catan of Carcasonne, maar evengoed nieuwe nog onbekende spellen. Heel wat van die spellen komen uit Duitsland, het mekka van de gezelschapsspellen. De taal is geen probleem. We hebben in de club heel wat vertalingen voorhanden. Heel wat van die Duitse spellen worden tegenwoordig bovendien in het Nederlands vertaald. Dat is natuurlijk nog makkelijker.

De collectie van Bengereng is steeds online te bewonderen op BoardGameGeek.