donderdag 5 mei 2011

Nieuwe spellen mei

Naar maandelijkse gewoonte lanceren we ook volgende spelavond 2 nieuwe spellen. Deze maand zullen we 7 wonders en Biblios toevoegen aan de collectie.

7 wonders

Leid één van de zeven grote steden van de Oudheid. Benut de natuurlijke rijkdom van je land, neem deel aan de eeuwige wedloop van vooruitgang, ontwikkel je handelsbetrekkingen en oefen je militaire macht uit. Laat je plaats in de geschiedenis na door het bouwen van een architectonisch wonder dat de eeuwen overstijgt.


 

Biblios

Dit spel speelt zich af in een middeleeuws klooster. Als één van de abten wil je de mooiste boekenverzameling bij elkaar brengen. Je zorgt voor gekwalificeerd personeel dat met uw hulp de mooiste boeken in uw bibliotheek onderbrengt en koestert. Om dit alles te financieren heb je goud nodig dat met mondjesmaat door de bisschop wordt toegeschoven. Het goud zal je nodig hebben om op het einde van het spel je medespelers te vlug af te zijn en hun prachtexemplaren uit hun bibliotheek weg te halen. Wie op het einde de mooiste boeken in zijn kast heeft staan is de winnaar!

1 opmerking:

  1. 7 Wonders al meermaals gespeeld: telkens opnieuw veel speelplezier op korte tijd! Biblios vorige week voor 't eerst gespeeld: een aangename (en ook weer korte) ervaring. Twee toppers dus!

    BeantwoordenVerwijderen