zaterdag 4 februari 2012

Nieuw Februari 2012

El Paso

Het wilde westen, cowboys, bandieten en de sheriff. Jij bent één van de bandieten gevreesd in alle dorpen. Jullie bezoeken elk dorpje slaan jullie slag door goud, koeien, paarden en geld te stelen. Of wagen jullie liever een gokje in de plaatstelijke saloon.
Maar opgelet, de sheriff zit jullie op de hielen en probeert jullie in de boeien te slaan. Dus denk altijd na vooraleer je stelen gaat want wie weet staat de sheriff om het hoekje klaar om jullie te vatten. Vertek tijdig uit het dorp en verkoop je goederen om punten te sprokkelen!
El paso is een leuk spel dobbelspel waarin je ondergedompeld word in het wilde westen van de 18de eeuw.
Een echte aanrader om een luchtig uurtje te beleven op één van de volgende spelavonden.
Alcatraz, the Scapegoat

Alcatraz, de legendarische gevangenis in de baai van San Fransisco. Samen met je medegevangenen probeer je hieruit te ontsnappen. Je gaat op zoek naar verschillende voorwerpen in Alcatraz en verzameld er voldoende zodat je deze kan omruilen in een onderdeel van het Grote Plan. In het spel moet je samenwerken met de anderen maar let op voor de zondebok. Wie door zijn medespelers als zondebok word gekozen kan geen voorwerpen verzamelen of onderdelen van het Grote plan wisselen. Wel kan je als zondebok de ontsnapping vertragen door speciale kaarten uit te spelen. Jullie moeten proberen Alcatraz te ontvluchten vooraleer de opgetrommelde agenten ter plaatse zijn. Goed samenwerken is de boodschap en de juiste medespelers betrekken in de ontsnappingspoging want de speler die niet nodig is om het Grote Plan uit te voeren blijft achter in Alcatraz!
Alcatraz is een leuk spel waarin je steeds moet opletten wie van de spelers je meeneemt of achterlaat. ken je medespelers of leer ze met Alcatraz beter kennen op onze volgende spelavond.Troyes

Troyes, Noord Frankrijk begin 1200, de volgende 4 eeuwen word hier een wondermooie kathedraal gebouwd. De tijd werd beheerst door adel, geestelijken en boeren. De adel verdedigde het land, de geestelijken zorgden voor kennis en cultuur en zonder de hardwerkende boeren kon er geen kathedraal gebouwd worden.
Elke speler rolt zijn dobbelstenen en kan deze gebruiken om de gunsten van adel, geestelijkheid in te roepen of extra burgers in het spel te brengen. Zo help je om de kathedraal te bouwen of om geld te verdienen. Vooraleer je dit kan doen, moet je de stad verdedigen tegen de vijandige legers die proberen de stad en de kathedraal te verwoesten.
In het spel heb je tal van mogelijkheden waardoor het steeds een andere wending neemt en steeds verrassend is. Een spel vol taktische en onverwachte wendingen.
Kortom een leuk en verrassend spel waarmee je een leuke avond beleeft met je medespelers.
Veel spelplezier!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten