dinsdag 6 maart 2012

Nieuw Maart 2012


Bombay

Zoals de naam al laat vermoeden speelt Bombay zich af in India. Je bent een handelsreiziger die zich verplaatst met zijn trouwe olifant doorheen de prachtige dorpen rondom Bombay.
In de verschillende handelssteden kan je zijde kopen om deze later tegen een gunstigere prijs te verkopen.
Hiermee is de bedoeling van het spel ook duidelijk, je probeert de beste handelaar van Bombay te worden. De speler die aan het einde van het spel het grootste fortuin heeft vergaard, wint het spel.
Bombay is een luchtig, maar zeer leuk spel. Het is een echt familiespel met een lage instapdrempel en het is in een uurtje gespeeld.
Veel spelplezier op één van onze spelavonden.
Der Pate

Vier Siciliaanse families, de Corleones, de Tattaglias, de Barzinis en de Straccis controleren de illegale handelspanden in het New York omstreeks 1940. Ze proberen zoveel mogelijk invloed, macht en rijkdom te verwerven om zo hun positie te verstevigen in de verschillende wijken.
Als speler ben je één van de peetvaders die achter de schermen aan de touwtjes trekt. Hiermee bepaal je de acties die moeten worden ondernomen om zo de financien onder controle te houden. Als peetvader moet je erop letten dat de invloed en het aanzien van de familie in de maatschappij overeind blijft.
De speler die op het einde van het spel de touwtjes het stevigst in handen heeft gehouden, het meeste geld verdiend heeft en zijn aanzien niet uit het oog verloren heeft, wint het spel.
Der Pate is een prachtig dobbelspel! Het spel zuigt je mee met de maffiapraktijken in het begin van vorige eeuw. Het is het ideale spel om je avond te starten.
Geniet ervan!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten