maandag 9 april 2012

Nieuw April 2012

Hey spellenliefhebbers,

Waarschijnlijk zitten jullie te popelen om je beste beentje voor te zetten op de spellenavond van april. Hieronder vinden jullie de 3 prachtige spellen die we vanaf april op jullie loslaten.

Artus

In dit spel van Kramer en Kiesling zorg je ervoor dat jouw schare ridders zoveel mogelijk prestige en invloed uitoefenen aan de Ronde Tafel. Je invloed vergroot je door zo dicht mogelijk bij de regerende koning plaats te nemen aan de Ronde Tafel en opdrachten tot een goed einde te brengen. Let op dat je op het juiste moment reageert want voor je het weet, geraak je in afgunst bij de koning en zitten je ridders op ongunstige plaatsen. Dit heeft nare gevolgen voor je prestige en aanzien.
De kunst van het spel bestaat erin om je ridders zodanig te plaatsen aan tafel dat ze zo dicht mogelijk naast koning Arthur komen te zitten. Natuurlijk kan de koning van plaats wisselen of er kan zelfs een andere koning gekroond worden.
De strijd om het mooiste plaatsje rond te tafel te bemachtigen kan beginnen.
Geniet van dit spel uit de medium reeks van Alea, veel spelplezier!Pergamon

Neem je rugzak en houweel ter hand en trek op expeditie om de mooiste schatten te zoeken, op te graven en te laten schitteren in grootste tentoonstellingen.
In dit spel moet je telkens afwegen wat je wilt opgraven, hoeveel je daarvoor wilt spenderen en welke risico's je wilt  tarten om je doel te bereiken.
Nadat je beslist hebt over deze moeilijke parameters kan je de gedolven schatten onderbrengen in een expositie dewelke je medespelers overtreft.  Doordat jij de mooiste en meest waardevolle collectie hebt en kan tentoonstellen brengt deze je zegepunten op. De kracht van het spel zit hem in het feit dat je op het juiste moment je prachtige en unieke collectie tentoonstelt en de nodige punten vergaart.
Pergamon is een leuk spel dat snel in de vingers zit en je dan een uur vol spelplezier geeft.
Pergamon is een ideaal spel om je spellenavond van start te laten gaan.
Veel spelplezier!!!


Sutter's Mill

In Coloma, een stadje in California, wordt voor het eerst goud gevonden in 1849. Dit was de aanzet tot de befaamde Gold Rush! Bij het spelen van dit spel ervaren de spelers de snelle opgang van Coloma maar zeker ook de plotse ondergang.
De spelers bouwen in dit spel de stad op, zorgen dat er zich nieuwe burgers vestigen en natuurlijke het belangrijkste, goud opgraven. Tijdens deze opgravingen moet je steeds in de gaten houden wanneer de aders uitgeput zijn en je tijd opraakt. Dan kan je best je spullen bij elkaar rapen om heel snel te vertrekken.
Timing en een goed overzicht over het hele spelbord kunnen je helpen om de overwinning te behalen.
Sutter's mill is een leuk spel dat toch de nodige diepgang biedt om er een leuke spellenavond van te maken.
Veel spelplezier!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten