maandag 7 mei 2012

Nieuw Mei 2012

Hey bengerengers,

Het is weer bijna zover, de nieuwe spellenavond komt eraan. Deze keer worden er maar liefst 4 nieuwe spellen voor jullie gelanceerd. Hieronder vinden jullie wat je van de spellen kan verwachten.

Intrige

Dit spel dat zowel door FXschmid als Amigo wordt verdeeld is een al iets ouder spel.  Dit neemt echter niet weg dat het een goed spel is met een mooie vormgeving.
Elke speler beschikt over een kasteel met verschillende kamers. Tijdens je beurt beslis jij, eventueel na onderhandelen met je tegenspelers, wie er in de kamer van je kasteel mag plaatsnemen. Je moet er wel op letten dat niet 2 dezelfde karakters in je kasteel verblijven want dit geeft problemen! Jij beslist dan wie er mag blijven met andere woorden welke speler je het meeste geld aanbiedt om te mogen resideren in je kasteel.
Zoals je waarschijnlijk al wel aanvoelt, is dit spel weggelegd voor spelers die graag onderhandelen en in discusie treden om het beste plaatsje te bemachtigen in een kasteel van je tegenspelers.
Veel spelplezier en let op dat je na het spel nog steeds als vrienden van de tafel gaat!

Endeavor

In de 15de eeuw moet de kaart van de wereld nog worden getekend. Alle zeemachten sturen hun schepen uit om nieuw land te ontdekken, te veroveren en op de kaart te zetten .De welvaart van de ontdekte gebieden is een aantrekkelijk vooruitzicht voor diegenen die over de kracht en vaardigheid beschikken om deze te veroveren en te blijven controleren.
Je vertegenwoordigd een imperium dat zijn macht wil vergroten. Je stuurt schepen uit om gebieden en steden te ontdekken. Het gaat er niet altijd even vriendelijk aan toe, je kan ook gebieden veroveren door oorlog te voeren tegen de andere imperiums. Als je in de regio bent tracht je die op verschillende vlakken te ontplooien. Je moet de balans vinden tussen culturele, industriële, politieke en financiële ontwikkelingen. De beslissing is belangrijk om je dominantie in een gebied te vestigen en te behouden. Dit alles bepaalt hoe de wereld eruit gaat zien. Als jij diegene bent met de juiste 'veroveringsneus' behaal je de meeste punten en win je het spel.
Endeavor is een zeer leuk spel dat je zeker kan bekoren om het meerdere malen te spelen in de club.
Veel spelplezier.


Beste spelers hier onder vinden jullie nog 2 kleinere spelletjes. Deze zijn ideaal wanneer je nog een uurtje hebt op het einde van de avond. Dit zijn luchtige maar leuke spelletjes om je fantastische spelavond af te sluiten.

Gold

Gold is een leuk kaartspelletje van Michael Schacht voor 2 tot 3 spelers.  In het spel is het de bedoeling om zoveel mogelijk goud te verzamelen.  De ezelskaarten kunnen je daarmee helpen gedurende het spel. Let wel op dat je de ezels tijdig uitspeelt zodat je niet opgezadeld blijft met die koppige beesten want dan gaan ze je punten kosten.
Kortom Gold  is een een luchtig spel van 30 min, dus ideaal om je avond mee af te sluiten.

Zooloretto : dobbelspel

Dit is echt een zeer leuk dobbelspel. Al de ingrediënten van het bordspel komen hier ook in voor. Als je dit één keer gespeeld hebt, wil je het zeker nog enkele keren spelen.
In dit spel ben je een directeur van een dierentuin. Je tracht op een zo voordelig mogelijke wijze dieren in je park te verzamelen.  In het spel heb 10 dobbelstenen waarop de diersoorten staan afgebeeld, enkele vrachtwagens om de dieren te vervoeren en je dierentuin. Je tracht op het juiste moment de juiste beslissing te nemen om zo je dierentuin als eerste te vullen met zoveel mogelijk dieren.
Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft wint het spel.
Zooloretto is een schot in de roos: eenvoudig, luchtig en toch met de nodige spankracht, een echte aanrader om te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten