zondag 10 juni 2012

Nieuw Juni 2012

Na onze uitstap naar de spiegeltent is het deze woensdag weer onze maandelijkse spelavond in de Gilden. Welke nieuwe spellen jullie er nu kunnen ontdekken wordt hierna beschreven.

Takenoko

Lang geleden schonk de Chinese keizer een pandabeer aan het Japanse rijk als symbool van vrede. De panda leeft al sinds mensenheugenis in een grote tuin vol met bamboe.
In het spel zijn jullie de onderdanen van de keizer die ervoor moeten zorgen dat de onverzadigbare panda voorzien blijft van heerlijke bamboe. Er zijn 3 verschillende bamboe soorten die in de smaak vallen van de panda. Samen met de tuinman moeten jullie ervoor zorgen dat de bamboe kan groeien door irrigatiekanalen te bouwen zodaat de bamboe uitgroeit tot een overheerlijke maaltijd voor de hongerige panda.
De speler die erin slaagt de lekkerste en beste bamboe te kweken voor de hongerige panda wint het spel.
Dit spel is zeer toegankelijk.  Het speelt vlot en zit snel in de vingers. Er zijn duidelijke regels en het overzicht kan je helpen op elk moment in het spel.  Ook de uitwerking is voortreffelijk, zeker als je bekijkt hoe de panda en tuinman geboetseerd zijn, prachtig!
Haal dit spel zeker eens uit de kast op één van onze volgende spelavonden.
Veel plezier!


Cavum

Geen berg is te hoog voor de spelliefhebber en zeker geen berg te diep. In dit spel gaan we als mijnwerkers al zwetend en zwoegend op zoek naar de meest kostbare edelstenen in de berg.
Tijdens het spel ga je mijnschachten graven vanuit de steden rondom de berg. Je bouwt een basisstation in de stad en van daaruit vertrekken de mijnschachten diep in de berg. Als je op de juiste plaats graaft, kom je aders tegen vol edelstenen. Ook heb je eigen stations nodig in de berg om deze aders vol edelstenen te ontginnen. Naargelang hoe jij het gepland hebt, probeer je de juiste edelstenen uit de berg te halen om zo je opdrachten te vervullen en punten te scoren.
Maar let op, het leuke aan het spel is dat de medespelers op elk moment jouw gang kunnen blokkeren of erger nog opblazen met een lading dynamiet. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Bouw je mijnschachten zo zodat er altijd een mogelijkheid is om de juiste edelstenen te ontginnen.
De speler die op het einde de beste combinaties edelstenen heeft ontgonnen en zo de meeste punten heeft, wint het spel.
Het ziet er op het eerste zicht een simpel spel uit, maar niks is minder waar. De sleutelwoorden tactiek en inzicht zijn belangrijk alsook steeds verder denken dan je neus lang is.
Veel plezier met dit spel van Kramer en Kiesling.De eerste vonken

Gooi je berenvel maar om dat atletische lichaam. Jaja we zijn nu in het stenen tijdperk en zoals jullie misschien al weten waren er toen geen supermarkten of online shops. In dit spel moet je de handen uit de mouwen steken om te overleven en te kunnen genieten van een stukje vlees of vis om af te sluiten met een lekker bessensorbetje.
In dit spel ben je een clanleider die probeert om zijn clan uit te breiden door voedsel te oogsten of te vangen met de juiste hulpmiddelen. De clanleider die de beste spoorzoeker is en daardoor de grootste beren of mamoeten kan schieten zal zo zijn clan kunnen voeden en uitbreiden. Degene die als eerste zijn clan tot 13 leden kan uitbouwen is de winnaar.
Dit is een spel gestoeld op Hoogspanning, veel van de elementen hieruit vind je ook terug in dit spel. Waarom dan toch dit spel spelen?
De eerste vonken is een snel spel en de actie komt direkt op gang. Het thema is mooi uitgewerkt en de humoristische illustraties op de kaartjes zijn de moeite. De eerste vonken is een echte aanrader voor diegene die zin hebben in een snel maar toch tactisch beladen spel.
Stel dit spel voor aan je medespelers en je zal aangenaam verrast worden!
Een echte aanrader voor de volgende spelavond!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten