zondag 8 juli 2012

Nieuw Juli 2012
Voor onze eerste spelavond van het zomerverlof hebben we volgende spellen klaarliggen voor jullie. Wat de spellen te bieden hebben lees je hieronder.
Neem ze woensdag uit de kast en maak er samen met je medespelers een leuke avond van!
Rapa Nui

In dit spel zetten we voet aan land op het bekende Paaseiland. De horizon word hier getekend door de welbekende beelden van grote hoofden.
Als speler kruip je in de huid van een machtig stamhoofd. Tijdens het spel ga je personen verzamelen om zo setjes te verkrijgen die tijdens de waardering punten opleveren.  Een andere manier om punten te vergaren is door het bouwen van Maoi, de welbekende grote stenen beelden van Paaseiland.  Zodra de Maoi gebouwd worden, zullen er offers gebracht worden op de offersteen.  De offers zijn belangrijk aangezien op het einde van het spel dit de doorslag kan geven voor wie de winnaar wordt van dit spel. Rapa Nui is een kort maar leuk spel. Het is een klein doosje dat toch een verrassend spel op tafel tovert. Het speelt vlot en brengt je gedachten tot op het verre Paaseiland.
De winnaar van het spel is degene die op het einde van het spel de meeste priesters en Maoi's heeft verzameld alsook de  juiste offers heeft gebracht.
Veel spelplezier!!

HanzeIn de 14de eeuw werd er tussen verschillende handelssteden, van Brugge over Hamburg, Lubbeck tot Bergen en Kopenhagen in het noorden, een handelsverbond gesloten. Dit verbond maakte de handel in en om de Noord- en Oostzee mogelijk en tevens werd de beveiliging van de schepen ook voorzien door de Hanzesteden.

In dit spel wedijveren de spelers om de economische macht in de Hanzesteden.  Samen doorkruisen ze de Oostzee met hun handelsschip, steeds op zoek naar buitenkansjes om goedkoop de gewilde handelswaar te bemachtigen. Tijdens hun reis op en rond de Oostzee bouwen ze ook een netwerk uit van marktkramen in de verschillende steden.  Hier kunnen de gekochte koopwaar gunstig verkocht worden. Hierdoor vergroot de macht van de koopman en dit leidt misschien wel tot de overwinning.

Wie op het einde de grootste winst heeft behaald uit de verkoop van handelswaren wint het spel.
Hanze is een prachtig spel.  Voor mensen die van een vlot tactisch spel houden, is Hanze een echte aanrader!
Neem dit spel volgende spelavond ter hand en maak er een uurtje genieten van!
Brass

Welkom in het Engeland van de 18de eeuw!
We komen terecht in Lancashire, in de industriële revolutie te midden van de katoenproductie.  In deze periode wordt stoom gebruikt om de machines aan te drijven.
Als speler moet je trachten de beste katoenfabrieken op te richten. Echter de plaatsen zijn duur en beperkt. Om deze katoenfabrieken draaiende te houden moet er voldoende steenkool ontgonnen worden.  Deze moet via de gebouwde kanalen en spoorlijnen tot in de fabrieken gebracht worden.  De energieverslindende stoommachines geven je de mogelijkheid om katoen te produceren. Dit katoen kan je dan verkopen aan de verschillende havens om zo geld te verkrijgen. Dit geld is de hoeksteen tot succes en de bijhorende overwinning. Wie geen of te weinig geld heeft zal genoodzaakt zijn om te achtervolgen.

Brass, wat een Engelse dialectterm is voor geld, is een spel vol tactiek en onverwachte wendingen.  Dit is een spel dat je constant keuzes laat maken en dit zorgt voor de nodige dynamiek dat elke spelliefhebber aanspreekt.
Dit is een echte aanrader voor mensen die een goed en veelzijdig spel wel kunnen smaken.
Het spel moet je zeker eens uit de kast halen en volgende spelavond kan je je kans al grijpen.
Veel spelplezier!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten