zondag 5 augustus 2012

Nieuw Augustus 2012


Het dorp

Welkom in ons dorp!


In dit spel ben je verantwoordelijk voor 4 generaties binnen een familie. Het leven in het dorp is zwaar! Als speler probeer jij de mogelijkheden te bieden aan je familie om zich te ontwikkelen binnen het dorp. Je kan carriere maken in de dorpsraad of je bekeren en in de kerk plaatsnemen. Andere familieleden houden meer van avontuur en trekken de wijde wereld in. Om dit alles te tot een goed einde te brengen moet je steeds keuzes maken.
Let wel op, niemand leeft eeuwig, je familie zal te maken krijgen met sterftes en geboortes. Als je tijdens je leven hard gewerkt hebt in het dorp zal je opgenomen worden in de dorpskronieken en herrinerd worden lang na je dood. Heb je niks bewezen dan sterf je een roemloze dood en kom je terecht in een anoniem graf!
Dit spel is niet enkel een worker placement spel maar heeft ook enkele nieuwigheden. Het leuke zit in het tijdselement, niemand leeft voor altijd, iedereen gaat dood. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk te presteren met je familielid vooraleer hij dood gaat.
Ook is het een visueel mooi en duidelijk spel. Een spel voor mensen die graag een kleine 2 uur willen keuzes maken en tenvolle genieten van taktiek en doorzicht!
Een echte aanrader, elke spelliefhebber moet dit spel eens uit de kast halen.
Veel spelplezier op de volgende spelavond!!!


King of Tokyo

Ontketen het monster in jezelf. Ga eens lekker tekeer en niets of niemand is nog veilig op je pad van vernieling.  De bedoeling van het spel is om je monster in het centrum van Tokyo te krijgen en daar ook te handhaven.  Telkens als je aangevallen word door je 'vrienden' tracht je deze te counteren en zo levens van hen af te pakken. Wie als enigste overleefd of als eerste 20 punten behaald heeft wint het spel.
King of Tokyo is een kort en zeer amusant spel waarbij je een half uur lekker kan tekeer gaan samen met je tafelgenoten.
Het is een spel dat de meeste wel kan bekoren omdat het zo kort, verrassend en toch tactisch is.
Ideaal spel als tussendoortje of om je avond mee te eindigen.
Haal het spel uit de kast en laat de monsters los aan je tafel.
Veel spelplezier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten