zondag 9 september 2012

Nieuw September 2012

Coney Island


Wie heeft er nooit van gedroomd om zijn eigen pretpark op te bouwen!
Coney Island ligt in Brooklyn, New York en is gekend om zijn mooie stranden en prachtige boardwalk.
In dit spel moet je trachten om Coney Island uit te bouwen samen met je medespelers tot een prachtige plek waar het leuk is te vertoeven.
Als speler plaats je jouw artiesten op de meest gegeerde en strategische plaatsen. Dit is belangrijk aangezien zij de attracties zullen bouwen en bemannen. Door vele van je artiesten te plaatsen zijn je woonwagens leeg en krijg je hierdoor vele voordelen in de inkomstenfase. Let echter wel op dat de artiesten op het einde van het spel tijdig terug in de woonwagen zitten anders brengen ze minpunten op. Om je positie te versterken tegenover je medespelers kan je gebruik maken van de verschillende karakters die je elk een bepaald voordeel geven.
Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft wint het spel.
Coney Island is een leuk familiespel met duidelijke en eenvoudige regels.  Toch zitten er leuke elementen in die voor de nodige dynamiek en nervositeit kunnen zorgen. Coney island is een echte aanrader, het spel is snel uitgelegd en duurt ongeveer een uurtje.
Veel spelplezier!!
 
 
 
Nefertiti
 

Nefertiti is de grote liefde van de machtige farao Akkenaton in het oude Egypte. Akkenaton is druk bezig met zijn dagelijkse taken om zijn volk goed te leiden, daardoor is hij zijn eigen trouwdag met Nefertiti vergeten. Twee dagen voor de belangrijke dag komt hij tot inzicht en vraagt hij aan zijn trouwe bedienden om de mooiste en zeldzaamste geschenken te zoeken voor zijn toekomstige vrouw.
Als speler ben je één van deze bedienden en bezoek je de 4 grote markten in Egypte. Op deze markten van Gizeh,Abou Simbel tot Luxor en Akket-Aton probeer je het beste bod uit te brengen en zo de zeldzaamste geschenken te bemachtigen. Als je dit volgens de regels van de kunst doet zal de  farao je  rijkelijk belonen met prestigepunten.
Nefertiti bevat leuke en originele spelmekanieken.  Je zal als speler moeten bieden, handelen en de beste taktieken toe te passen.  Het is een dynamisch en origineel spel dat gemakkelijk uit te leggen is en daardoor vlot speelt.
Nefertiti is een spel dat je kan spelen met 3 tot 4 spelers die een uurtje verwikkeld zijn in een spannende race over de verschillende markten van het sfeervolle oude Egypte.
Veel spelplezier op de volgende spelavond!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten