donderdag 4 april 2013

april 2013

Myrmes

Werken als een mier! Wat is dat??? Wil je dit eens ervaren dan geeft Myrmes je die kans.
In Myrmes ben je de leider van een kolonie mieren die wil groeien en de sterkste wil worden in de grote buitenwereld.
In dit spel moet je zorgen voor je kolonie. Je moet je verpleegsters zo inzetten dat er voldoende werkmieren en soldaten zijn om jouw kolonie te voeden of te verdedigen tegen de vijandige mierenkolonies. Ook zet je de verpleegsters in de larvenkamer in zodat er bij tijd en stond nieuwe larven geboren worden die zo kunnen uitgroeien tot een noeste werkmier of de sterkste soldaat van de kolonie. Tijdens je uitstapjes in de buitenwereld tracht je je feromonenspoor zo te trekken dat het je voordeel oplevert tijdens het spel. Ook de insecten die je onderweg kan verslaan met je soldaten en naar je kolonie kan brengen zorgen voor extra punten.
Myrmes is een strategisch spel dat zeer mooi is uitgewerkt. Het bied je zoveel mogelijkheden dat het zowel de veelspelers kan bekoren als ook degene die een goed spel willen leren kennen en spelen. Het thema is leuk gevonden alsook het spelmechanisme dat je aangenaam zal verrassen.  Kortom alles om je een leuke spelavond te bezorgen.
Myrmes staat vanaf deze maand te wachten in onze ongelooflijke spellenkast om eruit gehaald te worden en zo jullie te vervullen met een ongelooflijke spelervaring.
Geniet ervan!


The Boss


Het spel The Boss is een kaartspel waarin je een gangsterbende aanstuurt met 5 die hard leden en 3 watjes die lid willen zijn. De bedoeling van het spel is om zo rijk mogelijk te worden en zo het spel te winnen.


Hoe kan dit gebeuren?
Jij moet je bendeleden naar de verschillende steden sturen waar volgens jouw informatie wel wat te rapen valt. Natuurlijk hebben je medespelers ook hun oog laten vallen op bepaalde steden en proberen ze je langs alle kanten te dwarsbomen. Alsof dit nog niet vervelend genoeg is, zijn er de mannetje in blauwe pakjes, politie genaamd, die je maar al te graag in de gevangenis gooien, in het ziekenhuis doen belanden of erger nog, je liquideren.
Tijdens het spel wordt er onder elke stad een gedekte kaart gelegd en krijgt iedere speler 5 handkaarten. De kaart onder de stad is de buit, je kan inschatten wat de buit is door naar je eigen kaarten te kijken en in te schatten wat de andere spelers van deze kleur op handen hebben. Is deze informatie voldoende of net niet om een de stad te bezoeken? Als je het goed hebt ingeschat en de controle over de stad hebt verkregen zal je een fikse som geld krijgen, is je inschattingsvermogen niet goed geweest dan beland je in het ziekenhuis, gevangenis of erger nog leg je het loodje erbij neer!
Een speciale stad is Chicago,bakermat van Al Capone! Hij beheerst al de steden links van hem en verdeeld de winst ervan onder zichzelf en degene die Chicago mee beheerst. Al Capone zijn invloed wordt steeds lucratiever daar hij elke ronde 1 plaats naar rechts opschuift.
Het einde van het spel wordt bepaald door de politiekaarten die voor elke ronde worden omgedraaid. Zodra er 3 dezelfde insignes zichtbaar zijn wordt de laatste ronde gespeeld. Het spel duurt dus 3 tot 5 ronden.
The Boss lijkt een gezapig kaartspel maar niets is minder waar. Het is daarentegen een zeer leuk kaartspel met veel interactie en bluf waardoor je tegenspelers paranoia worden en hun het koud zweet uitbreekt. The Boss is het kaartspel dat zeker op jullie speeltafel moet verschijnen!
Veel spelplezier!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten