woensdag 1 mei 2013

Mei 2013

De geheimen van Monte Cristo


De jong varende koopman, Edmond Dantès vaart terug naar Marseille om er te trouwen met zijn verloofde waar hij zielsveel van houdt. Wanneer hij voet aan wal zet wordt hij onmiddelijk in de boeien geslagen. Hij wordt beschuldigd van een misdrijf dat hij niet gepleegd heeft en opgesloten in Chateau D'iff. Tijdens deze opsluiting hoort hij dat er een enorme schat begraven ligt op Monte Cristo. Deze gedachte sterkt hem en weet te ontsnappen uit Chateau D'If om vervolgens op zoek te gaan naar de schat. Nu hij dit doel bereikt heeft trekt hij zich terug om te genieten van zijn verdere leven vol liefde en rijkdom.
In het spel zijn we allen avonturiers die met een gammel bootje proberen Monte Cristo te bereiken om daar de grote schat te zoeken. De schatten liggen verborgen in de vele kerkers in Monte Cristo. Jij probeert met jouw avonturiers als eerste de kerkers te bereiken om dan zoveel mogelijk van de schat in je rugzakken te laden en te vertrekken.
In het spel zit een prachtig spelelement verwerkt,de actieglijplank. Op het eerste gezicht lijkt het simpel maar naarmate je er meer met vertrouwd geraakt zie je in dat je hiermee het spel kan winnen. De actieglijplank is het hart van het spel en  geeft de spelers de mogelijkheid om posities te veranderen in de volgende beurt, alsook andere voordelen te kiezen. Echt een zeer leuk systeem.
Het spel wordt gespeeld tot iemand 40 of meer punten heeft vergaard. Die punten kan je verdienen door je verzamelde schatten om te zetten rekeninghoudend met de actuele marktwaarde.
Monte Cristo is een zeer leuk spel met een prachtige vormgeving. De actieglijplank is een leuk gevonden spelelement dat het spel op een hoger niveau tilt.
Zeker uit de kast halen op één van de volgende spelavonden!


Drakenhart
Er was eens een grote draak die toezicht hield over het lot van een gans volk. Tot op een dag een tovenaar hem veranderde in een steen. De vurige adem verborg hij in een bloedrode edelsteen,drakenhart genoemd. In deze zowel sprookjesachtige als gevaarlijke tijd moeten moedige prinsessen zich tegen helden en trollen weren, de versteende draak misleiden en waardevolle schatten bergen! De machtige vuurspuwende draken begeren deze schatten eveneens en worden door bekwame drakenjaagsters vervolgd. De dwergen daarentegen blijven afzijdig en bekommeren zich enkel om hun eigen belang.
Als speler van het spel leg je tijdens jouw beurt één of meerdere kaarten met dezelfde figuur af op de voorzien plaats op het speelbord. Door het afleggen van de kaarten kunnen acties uitgelokt worden. Op plaatsen waar de kaarten op een stapel komen te liggen wordt er onmiddelijk een actie uitgelokt, op andere plaatsen word pas een actie uitgelokt als er het exact aantal kaarten gelegd word. Na het afleggen worden de handkaarten bijgevuld tot 5.
De acties zorgen ervoor dat je kaarten mag nemen van bepaalde plaatsen op het bord. De verschillende kaarten in het spel hebben een bepaalde waarde dewelke op het einde van het spel geteld worden.
Het einde van het spel wordt bereikt als het schip driemaal is afgereisd. De andere speler mag zijn spelbeurt nog beëindigen. Nu worden al de handkaarten in de doos gelegd. De verzamelde kaarten worden genomen en de roempunten worden opgeteld. Wie tot dan de meeste punten heeft verzameld wint het spel.
Drakenhart is een spel uit de Kosmos 2-spelersreeks. Het is een spel van Rudiger Dorn dat zeker de moeite waard is om gespeeld te worden.
Dus ben je met 2 en heb je zin om een goed spel te spelen, haast je naar de kast en neem Drakenhart ter hand.
Veel spelplezier!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten