zaterdag 8 juni 2013

Juni 2013


Alcazar


In dit spel vertegenwoordigen de spelers adelijke families. De koning is op zoek naar een nieuw prachtig kasteel en vraagt aan de adelijke families om hem hierin te helpen. Al speler ga je heel de familie inzetten om een kasteel te bouwen. De speler die op het einde van het spel het grootste, duurste en meest prestigieuze heeft gebouwd zal door de koning gekozen worden. De speler van dit kasteel is de winnaar van het spel. Als dank gaat de koning in jouw kasteel wonen.
Het spel is van de hand van Wolfgang Kramer, als je de doos opentrekt zie je gelijkenissen met dat andere fantastische spel Torres. Alcazar daarentegen is iets luchtiger en minder tactisch maar is daarom zeker niet minder leuk. In dit spel ga je kastelen of villa's bouwen op het spelbord. Als speler tracht je dit kasteel zo groot mogelijk te maken. Dit gebeurt in de hoogte en daar bovenop proberen de spelers hun edelen zo hoog mogelijk te plaatsen in de kastelen op het bord.
Aan het einde van het spel wint de speler wie zijn edelen op de hoogste plaatsen op het spelbord heeft staan.
Het leuke aan het spel is dat er 2 varianten zijn, Big Boss en Alcazar zelf. Zo kan dit spel zowel de beginnende speler als de doorgewinterde speler bekoren!
Veel plezier met dit spel op de volgende spelavond!
Indigo
Indigo brengt ons naar mijnen in het verre India die mooie edelstenen herbergen. Zonder je handen vuil te maken maar door tegels juist aan te leggen, tracht je de edelstenen in jou richting te bewegen.
Indigo is een eenvoudig spel maar vol verrassende wendingen. Tijdens het spel gaan spelers gangen graven om zo de edelstenen naar een uitgang te bewegen. Deze uitgangen liggen aan de zijkanten van het zeshoekige spelbord en zijn ofwel van één speler of worden gedeeld. Ben jij alleen eigenaar van een uitgang dan krijg je de volledige buit, zijn jullie met 2 dan heeft de andere ook geluk en ontvangt ook de waarde van de buit. Wie op het einde de meeste punten heeft verzameld door het opgraven van edelestenen wint het spel.
Indigo is echt een aanrader om je spelavond op gang te brengen of als leuke afsluiter kan dit spel ook zijn mannetje staan!

Hanabi


Wie kan er niet genieten van een prachtig vuurwerk. Met het spel Hanabi kan je samen met je medespelers voor een fantastisch vuurwerk zorgen. Om dit doel te bereiken moet je elkaar goed verder helpen door de juiste hints te geven. Bij het geven van hints moet je duidelijk en tactisch zijn aangezien je beperkt bent in het geven van hints. Ook moet je zorgen dat jezelf of de medespelers geen foute vuurwerkpijlen leggen. Dit kan het spel sneller beëindigen!
Bij Hanabi hebben de spelers allemaal een aantal kaarten in de hand die niet zichtbaar zijn voor zichzelf maar wel zichtbaar voor al je tegenspelers. De bedoeling is om met de hints van je medespelers te weten te komen welke kaarten je in handen hebt en zo deze op de juiste plaats af te leggen. Door het juist afleggen van de kaarten worden punten vergaard.
Het spel eindigt wanneer er 3 weerfiches omgedraaid zijn of wanneer de laatste kaart van de trekstapel wordt genomen. Hierna worden al de hoogste waardes van de stapels opgeteld en bekom je een eindscore.  Een score hoger dan 20 is goed aangezien je maximaal 25 kan behalen.
Hanabi is een coöperatief spel met een leuke insteek. Het is een kort spel vol interactie en spanning om het maximum van de punten te behalen.
Veel plezier!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten