vrijdag 5 juli 2013

Op naar de 15de verjaardag BengerengWe hebben ons de afgelopen maanden telkens kunnen verheugen op nieuwe spellen en leuke spelavonden. Tijdens de zomermaanden gaan de bengereng avonden gewoon door maar worden geen nieuwe spellen gelanceerd. Ideaal moment om de spellen die je altijd had willen spelen nu te spelen. Om jullie wat te helpen in deze keuze zijn we eens gaan grasduinen in onze informatie.Met de feedback die jullie telkens geven door de beruchte papiertjes in te vullen hebben we het volgende:

Bovenaan zie je enkele spellen die dit jaar gelanceerd werden en hun weg vonden naar de speltafels waarop jullie ze gretig speelden. Zo werd Vegas bijna elke spelavond uit de kast gehaald dit soms meerdere maal per avond. Jullie vonden het allemaal een leuk spel en beloonde dit spel met goeie punten. Daar Vegas luchtig en kort was zijn er ook andere spellen zoals Last Will en Luna die een avond vullen vol tactiek, doorzicht en spelplezier. Daar de regels soms wat moeilijker zijn gaven deze spellen ook zeker voldoening aan de spelers die hun hoofd braken over de juiste zet. Een avondje plezier verzekerd.
Zo ook met Goblins Inc dat een semi coöperatief spel is en waar je probeert om je tegenstander zijn robot aan diggelen te schieten, dit spel gaf hilarische momenten en kleine frustraties. Hanabi lijkt een simpel spelletje en de meeste denken die maximum score van 25 eens snel te behalen. Niks is minder waar! Dit coöperatief spel laat je aanvoelen dat je de andere spelers toch niet zo goed kent en dat winnen niet altijd simpel is.

Ook de talrijke nieuwe gezichten vonden hun weg naar de kast en ontdekten een wereld vol spellen die hun in vervoering bracht. Zo zijn The Boss en Indigo ideale spellen om de spellen wereld te verkennen. Ook met Ticket to Ride Asia spoor je het betere spel binnen en geeft je een uurtje vol plezier. En om de avond af te sluiten stond Dixit nog te wachten. Kortom een geslaagde avond!

Naast al deze nieuwe spellen zit onze kast nog goed gevuld met het betere spel zoals daar zijn : Notre Dame, 7 wonders, Wikinger, Asara, Takenoko, El grande, Bootleggers en ... .We kunnen zo nog even doorgaan maar jullie weten deze wel te ontdekken.

Kortom deze volgende 2 maanden kunnen jullie een onverwachte of lang gewilde keuze maken uit de kast. En zeggen : "Dat spel wou ik al lang spelen en nu spelen we het!"
Geniet van één van de vele spelen op onze volgende bengereng avond!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten