maandag 7 oktober 2013

Oktober 2013

Nieuw Oktober 2013

Eerst en vooral : bedankt voor de massale opkomst op ons feestje '15 jaar Bengereng'.
Het nieuwe spellenjaar is gestart en om dit goed in te zetten willen we jullie laten kennis maken met het volgende spel :

Smallworld

Mensen die al langer in de spellenwereld zitten zullen dit spel herkennen als een gepimpte versie van Vinci. Dit spel is onder handen genomen waardoor het spelbord kleurrijker en aantrekkelijker is geworden. Toch is het niet een exacte kopie van Vinci, er zijn enkele elementen toegevoegd die het spel leuker maken.
In Smallworld bevind je je als speler in een kleine wereld waarin allerlei rassen zich trachten te ontwikkelen.
In het begin van het spel kies je een bepaald ras dat gekoppeld is aan een speciale krachtkaart. Door middel van meerderheden te verwerven in de regio's tracht je Smallworld te veroveren. Elk ras heeft een verschillend aantal leden en eigenschappen die je verder helpen in deze helse tocht. Na verloop van tijd zijn al jouw rasleden opgebruikt en kunnen ze geen punten meer voor je opleveren. Op dit moment kies je ervoor om dat ras in verval te laten gaan. Hierna mag je een nieuwe combinatie ras/special kracht kiezen om je veroveringstocht opnieuw in te zetten.

Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft wint het spel.
Smallworld is een grafich mooi spel met vele leuke tekeningen. Het is een zeer leuk veroveringsspel dat je een leuk uurtje vol plezier kan geven.
Wil je eens een uurtje vol leuke rassen en andere volkeren doorbrengen dan is Smallworld het spel dat jou kan overtuigen.
Geniet ervan!!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten