zondag 9 maart 2014

Maart 2014

Nauticus


Deze maand stellen we u met trots een mooi spel voor dat uit de samenwerking tussen Wolfgang Kramer en Michael Kiesling is geboren, Nauticus!
Alleen al de kleurrijke doos trekt je aandacht zodat je een kijkje neemt en het spel je langzaam maar zeker meezuigt in de ongekende diepten van de zee.
In het spel Nauticus combineer je 3 personages in 1 persoon. Je probeert mooie en zeewaardige schepen te bouwen, handel te drijven om je schepen te beladen om daarna de goederen te transporteren.
Het spel wordt gespeeld over 5 ronden waarin je telkens 7 keer de kans krijgt om taktiek uit te stippelen. Tijdens je beurt kies je een actie die je wil uitvoeren. Om deze actie uit te voeren moet je wel de nodige arbeiders voor handen hebben. Wat een leuk element in dit spel is dat je min of meer verplicht wordt om te passen anders kost je dit punten. Iedere speler heeft 6 minpunten die ingezet kunnen worden als pasbeurt.
Met de gekozen acties ga je schepen bouwen op de scheepswerf, koop je goederen om in je afgewerkte schepen te transporteren om nadien af te leveren aan jouw kade.
Het sterke is dat iedereen alle acties kan meedoen (zie Puerto Rico) waardoor je al snel in elkaars vaarwater terecht komt.
Bij het bouwen van de schepen is het tevens ook belangrijk om bepaalde symbolen te respecteren. Enkel afgewerkte schepen kunnen goederen vervoeren en afleveren.
Op het einde van het spel scoor je punten voor afgewerkte schepen, het aantal goederen dat je afgeleverd hebt. Hoe groter het schip hoe meer punten, veel goederen afgeleverd, veel punten verdiend.
Nauticus is een leuk en duidelijk spel met een zeer  mooi afgewerkt thema. Alles wat nodig is om een leuek spelavond mee te maken zit verwerkt in dit spel.
Het spel geeft je de mogelijkheden om verschillende manieren uit te proberen om het spel te winnen.
Twijfel niet en haal deze prachtige doos uit de kast en beleef een leuke ervaring!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten