dinsdag 4 februari 2014

Februari 2014Het verboden eiland

Deze maand laten we jullie kennis maken met een cooperatief spel van Matt Leacock die bij de meeste waarschijnlijk gekend is van Pandemie. Het verboden eiland is een gelijkaardig met een zeer leuk thema dat mooi uitgewerkt is.
In dit spel wordt je als avonturier gedropt op het verboden eiland samen met je medespelers. Op dit eiland woonden vroeger de oude mystieke beschaving van de ArcheĆ«rs. Deze beschaving beheerste de 4 elementen van de aarde: vuur, wind, oceaan en de aarde. Van elk van de 4 elementen hebben zij een artefact achtergelaten op het verboden eiland.
 
Jullie worden op het eiland gedropt om deze artefacten te vinden vooraleer het eiland overstroomt om nadien te verdwijnen in de oceaan en al zijn geheimen met zich meesleurt. Dit alles kunnen jullie enkel bewerkstelligen door goed samen te werken en je speciale eigenschappen ten volle te benutten.
Je hebt hier maar 1 tegenspeler en dat is de tijd die in jullie nadeel genadeloos verder tikt.
Als je aan beurt bent mag je 3 acties uitvoeren: verplaatsen van je avonturier, schatten ontdekken of droogleggen van eilandtegels. Luister naar je medespelers om zo een plan te bedenken waardoor jullie zo snel mogelijk de 4 schatten vinden en tijdig vanop Dwazelandsplaats opstijgen met de helicopter. Zo voorkom dat je mee ten onder gaat met hele eiland en zijn geheimen.
Dit spel speelt vlot door zijn duidelijke en eenvoudige regels. Dit spel speel je samen, openstaan voor de ideeen van je medespelers zal hierbij helpen. Dit alles geeft je voldoening  wanneer je samen met de anderen tijdig kunt vertrekken en zo het spel wint.
Het verboden eiland is een aangename afwisseling van  spel ten aanzien van workerplacemt spellen. Je zal versteld staan hoe snel je meegesleurd word in het avontuur op dit verboden eiland.
Veel plezier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten