maandag 6 januari 2014

Januari 2014

Dag enthousiaste spellenliefhebbers van Bengereng. Allereerst wil we jullie een fantastisch nieuwe jaar wensen met een goede gezondheid en veel spelplezier.
Om aan deze wensen te voldoen zijn jullie ook dit jaar weer van harte welkom elke 2de woensdag van de maand in ons knusse zaaltje van de Gilden.
Het nieuwe jaar kan niet beter starten dan met een nieuw spel in onze collectie.
Et voila :

Het Paleis van Carrara

Tijdens dit spel wordt je de leider van een invloedrijke Italiaanse vorstelijke familie. De bedoeling van het spel is dat je met het prachtige marmer uit de groeven van Cararra oogverblindende gebouwen optrekt in verschillende steden in Italie. Let op, niet in elke stad mag je eender welke grondstoffen gebruiken.
De grondstoffen kan je tijdens het spel via een leuk systeem bekomen. De grondstoffen liggen op een rad dat elke beurt verdraaid wordt. Door de verdraaiing van het rad gaan de grondstoffen steeds goedkoper worden. De kunst is om zo lang mogelijk te wachten maar wees op je hoede dat je medespelers niet aan de haal gaan met de beste grondstoffen.
De grondstoffen die je verkregen hebt op de markt kan je inzetten om gebouwen op te trekken in 1 van de 6 steden. Een speler kan 6 maal een waardering uitlokken op het moment dat voor hem het best past. Door de gebouwen te waarderen kunnen de spelers geld of punten verdienen. Tevens is elk gebouw ook gelinkt aan een object.  Met het geld kunnen ze in latere fases terug grondstoffen kopen, de punten bepalen wie op het einde het spel wint.
 
Het paleis van Carrara is een leuk spel met eenvoudige regels. Toch met de weinige regels kan je een fantastisch spelmoment beleven. Wanneer je enkele keren de basisversie gespeeld hebt kan je de uitbreiding spelen. Deze brengt meer diepgang en hierdoor kan het zelfs de strategisch spelende mens in ons bekoren.
Neem dit spel in 2014 ter hand en geniet van de leuke spelmechanismen en twisten die dit spel voor jouw in petto heeft.
Veel spelplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten