zondag 7 december 2014

December 2014


Diamonds – 2 tot 6 spelers – 30 minuten.

Diamonds is een slagen-halen-kaartspel  waarin de spelers diamanten verzamelen in hun kluis.


Het spel Diamonds bestaat uit zestig kaarten, genummerd van 1 tot 15 in de standaard symbolen. Elk symbool staat voor een bepaalde actie. In elke ronde, beginnen de spelers met een hand van tien kaarten. Een speler speelt een kaart, en iedereen moet volgen met een kaart, indien mogelijk in dezelfde kleur. Als je niet kan volgen in dezelfde kleur, krijg je meteen de actie in de kleur die je speelde. De speler die de hoogste kaart gespeeld heeft, die de slag haalt, krijgt de actie ook.



Afhankelijk van welk symbool je speelt zal je diamanten mogen nemen van de voorraad, ze verplaatsen naar je showroom (waar ze 1 punt scoren) of in je kluis (waar ze 2 punten waard zijn). De kluis is een veilige omgeving, maar je showroom is kwetsbaar voor diefstal door de andere spelers.




Ruiten: Neem een diamant uit het aanbod in het midden van de tafel en leg deze in je kluis
Harten: Neem een diamant uit het aanbod en voeg deze toe aan uw showroom
Schoppen: Neem een diamant uit uw showroom en leg deze in uw kluis
Klaveren: Neem een diamant uit de showroom van een andere speler en leg deze in uw showroom

 
Op het einde van een ronde, als alle slagen zijn gespeeld, mag elke speler die de meeste kaarten van een kleur heeft verzameld de corresponderende actie doen. Eerst ruiten, dan harten, dan schoppen en tenslotte klaveren. Gelijke standen heffen de actie op. Wie geen enkele slag heeft gewonnen mag een dubbele ruiten actie doen, twee diamanten van de algemene voorraad recht naar de kluis dus.
Degene met de meeste punten in diamanten aan het einde van het spel wint!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten