woensdag 29 april 2015

Nieuw Mei 2015

Colt Express

We bevinden ons het wilde westen aan het einde van de 19de eeuw. Wekelijks raast de Union Pacific Express door het vredige landschap van New Mexico.  Opeens horen de inzittenden voetstappen op het dak gevolgd door enkele schoten. Het is weer zover, enkele trienrovers zijn ongemerkt op de razende trein gesprongen.
In het spel Colt Express ben je één van de treinrovers, jouw missie bestaat erin om de schatten, geld en andere waardevolle dingen te roven op de trein.
Het spel verloopt over 5 ronden die telkens uit een verschillend aantal fasen bestaan. Elke speler krijgt een personage en bevindt zich ergens in de trein en heeft 6 handkaarten.
De startspeler draait de actiekaart van deze ronde om. Hierop staat de informatie wat er de volgende ronde allemaal gebeurt. Allereerst geeft ze aan hoeveel kaarten er gespeeld mogen worden. De spelers kiezen handkaarten welke ze willen benutten in de volgende ronde. De kaarten worden open gespeeld tenzij anders kan door speciale eigenschappen.
Als iedereen zijn stapeltje heeft gevormd worden de kaarten gespeeld. De acties zijn verplaatsen in de trein, iemand beschieten of waardevolle dingen opnemen in de trein. Let wel op dat je tijdens je aanwezigheid niet beschoten word door je medespelers of de sheriff. Door de acties van je medespelers kan je eigen planning danig in de war sturen.
De speler die na 5 ronden zich het best heeft verplaatst doorheen de trein en de grootste buit heeft geroofd wint het spel.

Allereerst moet ik zeggen dat het spel zeer mooi oogt aangezien het spel niet wordt gespeeld op een bord maar in een driedimensionele trein. Echt mooi gevonden en geeft een leuke manier van spelen. Het is een luchtig spel met een zeer grote interactie tussen de spelers en dat geeft gegarandeerd een leuk avond. Degene die op zoek is naar een tactisch spel moet dit niet nemen.
Toch is dit zeker een aanrader voor iedereen in de club. Een groot voordeel is ook dat je het spel kan spelen met 6 spelers en je geen seconde gaat vervelen. Je word echt meegezogen door de voorbij razende trein die je meeneemt op een trip van 60min vol plezier.
Colt express is een goed spel dat je zeker moet spelen op één van de volgende spelavonden.
Veel plezier!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten