zaterdag 27 juni 2015

Nieuw Juli 2015

Aquasphere

Haal nog 1 keer diep adem om dan samen af te dalen naar de diepe oceaan. In de Stille Oceaan heeft Stefan Feld een onderzoekscentrum ontworpen waarin wij ons naar hartenlust mogen uitleven.
Als gast van Stefan Feld krijg je een wetenschapper, ingenieur en talloze robots ter beschikking.
Zoals al vernoemd speelt het spel zich af in een groot onderzoekslab. Elke speler heeft hier zijn wetenschapper in onder gebracht. De ingenieur zorgt ervoor dat de robots zo geprogrammeerd worden dat de wetenschapper op de juiste plaats kan inzetten.
Het spel verloopt over 5 ronden waarin alle spelers een zelf gekozen aantal acties kunnen uitvoeren. Door acties uit te voeren kan de speler punten verdienen, vermijden om punten te verliezen en geld te verzamelen. Ook kan de speler zijn persoonlijk laboratorium uitbreiden waardoor hij meer keuzes heeft tijdens de volgende ronden.
Wie tijdens de 5 rondes het best heeft gepoetst en zijn onderzeeƫrs heeft uitgestuurd scoort de meeste punten en wint het spel.
Aquasphere is van de hand van Stefan Feld. Dit staat garant voor een goed spel vol verrassende wendingen en het gevoel dat je een stap te kort hebt om die glansrijke overwinning binnen te halen.
In het begin lijken het veel regels maar zoals met meerdere spellen is dit na de eerste ronde al vergeten.
Aquasphere is ook een grafisch zeer mooi spel. Zowel het hoofdbord als de andere spelersborden. De vormgeving is een meerwaarde en is een geheugensteuntje om het spel vlot te spelen.
Wie op zoek is naar een goed spel waarin je de toekomst onder ogen moet zien, zeker aquasphere spelen.
Veel spelplezier!


Medieval Academy
 
 


Maak een gat in de lege waspoeder doos, neem wat houd en maak een zwaard en kom mee naar de ridderschool van de middeleeuwen. Dit is het opzet van het spel. Alle spelers zijn ridderknapen en proberen op het einde van het spel de beste ridder van hun rijk te worden.
Het spel verloopt over verschillende ronden waarin je meedingt om de beste te zijn in de verschillende disciplines. Zo probeer je tornooien uit, voer je tweegevechten uit. Op tijd en stond deel je wat goud uit aan het gepeupel. Na het verslaan van de vuurspuwende draak probeer je het hof te maken van de prinses.
Tijdens een rond heb je 6 handkaarten die je uitspeelt om op de verschillende disciplines vooruitgang te boeken en zo te zegevieren.
Na elke ronde worden al de disciplines bekeken en kan mijn punten verzamelen.
De speler die na 6 ronden de meeste punten heeft verzameld mag zich de beste ridder van zijn tijd noemen.
Medieval academy is een luchtig spel dat vlot speelt en toch zorgt voor het nodige vermaak. de vormgeving is mooi en het is voorzien dat je het spel op verschillende niveaus kan spelen.
Dit spel is ideaal om je spellenavond luchtig te beginnen of met een goed gevoel naar huis te gaan.
Dus volgende spelavond zeker spelen.
Veel spelplezier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten