vrijdag 8 april 2016

Nieuw April 2016

Codenames


Laat je fantasie de vrije loop in dit spel. Probeer de code te kraken met je vindingrijke tips.
In dit spel speel je in 2 teams. Op de tafel liggen 25 kaartjes met woorden op.
Elk team bestaat uit iemand die de omschrijving geeft en de andere die aan de hand van de omschrijving de juiste kaartjes uitkiest. Als aangever probeer je een omschrijving te geven en het aantal kaartjes aan te geven die verband houden met je omschrijving. Als je teammaat de juiste kaartjes aanduid krijgen jullie deze punten. Duid je teammaat niet de juiste kaartjes aan krijgen het andere team de punten.
Als het startteam 9 kaartjes geraden heeft wint dit team het spel. Raad het ander team 8 juiste kaartjes winnen zij het spel.
Codenames is een luchtig spel vol interactie en plezier. Met een kwinkslag of glimlach probeer je de teammaat op het juiste spoor te brengen. Het lijkt simpel maar naarmate het spel vordert komt er meer dynamiek en actie tevoorschijn.
Codenames is een ideale starter of afsluiten van je spellenavond.
Veel spelplezier en tot woensdag!


Dice City

In het spel Dice City is het koninkrijk Rolldovia op zoek naar een nieuwe hoofdstad omdat de oude overvallen werd door barbaren en bandieten. Invloedrijke adellijke families concurreren met elkaar om hun provinciale stad te promoten als nieuwe hoofdstad. In het spel Dice City staat iedere speler aan het hoofd van een adellijke familie. Hij probeert zich te bewijzen door sterke legers te bouwen, fraaie gebouwen te zetten en handelsroutes te openen.
Door je dobbelstenen als werkers in te zetten verzamel je grondstoffen. Met deze grondstoffen kan je betere kaarten kopen om zo een heleboel overwinningspunten te verzamelen.
Iedere speler speelt mijn zijn eigen kaarten waardoor je steeds bezig bent met de volgende stap. Toch zit er genoeg interactie in omwille dat de medespelers je kunnen aanvallen en zo je strategie te dwarsbomen. Laat je hier echter niet door afschrikken want het spel word gewonnen door de juiste combo's te vormen en zo je stad uit te breiden.
Dice City is een leuk familiespel met de nodige tactische mogelijkheden.  Dice City is het perfecte spel om een fantastische spelavond te beleven. Laat je niet leiden door de geluksfactor van de dobbelstenen want deze is miniem en kan je counteren door de juiste keuzes te maken.
Laat dit spel jou verrassen en geniet van het rollen met de dobbelstenen om deze te gebruiken om de juiste acties uit te voeren.
Kortom neem het spel ter hand en laat je avond beginnen met een fantastisch spel.
Veel spelplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten