vrijdag 9 september 2016

Nieuw September 2016

Alchemists

Vergeet je smartphone deze keer niet!
Deze maand lanceren we een spel waarop vele vol ongeduld op aan het wachten waren.
De alchemist is een deductie spel gecombineerd met een worker placement.
Als leerling probeer je zo snel mogelijk de juiste ingrediënten te ontdekken waarmee de alchemist zijn toverdrankje gemaakt heeft.
Iedereen zet zijn eigen laboratorium op waarin hij naar hartenlust kan experimenteren met de verschillende ingrediënten. De ingrediënten kunnen we verkrijgen door acties te kiezen op het spelbord. Met de ingrediënten kan je een eigen theorie uitdokteren om zo er achter te komen wat er nu juist in dat brouwsel van de meester alchemist zit.
Probeer de andere spelers voor te zijn maar let steeds goed op want misschien geven je medespelers belangrijke informatie mee. Door deze op te pikken kan je de andere een stapje voor zijn en zo het brouwsel als eerste te ontleden.
Wie als eerste de juiste ingrediënten weet te achterhalen wint het spel.
 
Het spel de alchemist is een a typisch spel. Je kan gebruik maken van een handige app op je smartphone waardoor je kan te weten komen of ingrediënten al dan niet in het brouwsel zitten.
Dit geeft een extraatje aan het spel. Ook het prachtig spelbord en kaarten geeft dit spel een meerwaarde. Het workerplacement gegeven haalt niet de bovenhand. Het is een frisse mengeling van acties kiezen als ook je brein pijnigen om combinaties te kunnen uitsluiten.
De Alchemist is zeker een aanrader voor degene die van puzzelen houden, alsook de altijd oplettende spelers die veel informatie kunnen vergaren bij de anderen.
Kortom zeker uitproberen dit spel.
Echt een aanrader!!!
Veel spelplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten