zondag 6 augustus 2017

Nieuw augustus 2017

Die Burgen von Burgund, het kaartspel


Gebaseerd op de populaire strategische klassieker van Stefan Feld - nu als een kaartspel. Eenvoudig, compact en snel, maar net zo uitdagend en onderhoudend als het bordspel.

De Loire-vallei in de 15e eeuw.
Als invloedrijke edelen laten spelers hun bezittingen groeien door middel van strategische handel en commercie. Kaarten die dienen als "dobbelstenen" laten mogelijke acties zien, maar de spelers maken de uiteindelijke beslissingen.

Wil je vee verhandelen of kopen, gebouwen in de stad bouwen of investeren in de wetenschappelijke vooruitgang? Er zijn vele wegen naar welvaart en prestige! De winnaar is de speler met de meeste overwinningspunten aan het eind van het spel.


For Sale


Het vlotte kaartspel van Stefan Dorra uit 2016 mocht niet in onze collectie ontbreken. 
For Sale is een spel over het kopen en verkopen van vastgoed. De spelers proberen zo veel mogelijk winst te behalen.
In de eerste fase van het spel For Sale bieden de spelers op de beschikbare huizen. In de tweede fase proberen ze de aangekochte huizen met een zo groot mogelijke winst te verkopen. 
In het spelletje For Sale is het belangrijk om de waarde van de huizen goed in te schatten en te anticiperen op de keuzes van de tegenspelers. Soms kan je de andere spelers dwingen om beslissingen te maken die gunstig zijn voor jezelf. Bied, bluf en sla je slag! Het doel van het spel is de meest welvarende makelaar te worden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten