zaterdag 9 september 2017

Nieuw September 2017

Kilt Castle

Aan het begin van het nieuwe schooljaar lanceren we het iets luchtigere Kit Castle. Kitl Caslte is een familiespel met een twist bedacht door Günter Burkhardt.
We zijn in dit spel een familie die probeert om samen het oude kasteel van de grootouders terug op te bouwen. Maar er heerst toch een beetje onvrede, alle bouwers willen zoveel mogelijk stenen van hun kleur bouwen. Wie hier in slaagt zal de meeste dukaten verdienen en zo....

In het midden van de tafel ligt de bouwplaats, elke speler ontvangt de bouwsteenen in zijn kleur.De kleurkaarten liggen rond het spelbord. Als je aan de beurt bent verplaats je één kaart naar een andere plaats rond het bord. De kaart mag aan een andere rij aangebouwd worden of op een lege plaats volgens de regels. Als je de kaart leg mag in deze rij een kasteel gebouwd worden door de speler(s) dewelke de kleur op de kaart staat. Wanneer je door een kaart te nemen een rij leegmaakt komt er een tussentijdse telling. De grootste regio per speler word geteld en brengt dukaten op. Wie op het einde van het spel de meeste dukaten heeft is de winnaar.

Kilt Castle is een kort leuk spel. Het lijkt eenvoudig en niet te onderschatten spel. Het leuke aan dit spel is dat het steeds leuker en leuker word naarmate je het meer gespeeld hebt. En dat is toch wat we zoeken.
Iedereen moet Kilt Castle volgende bengereng spelen en de ervaring delen.
Veel spelplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten