dinsdag 10 oktober 2017

Oktober 2017

Pixie Queen

Back to the roots, the Turnhout roots.  Deze maand een specialleke!  Een spel bedacht door een lid van de club zelfs!  Handtekeningetje op je doos?  Dat kan, vraag het gewoon aan de Rudi!

PixieQueen is een vlot spelend worker placement spel over een koningin die als een ware tiran over haar pixie-volk heerst. Pixies zijn kleine vliegende kwelgeesten, die mensen bestelen en pesten. Winnaar van het spel is de speler met de minste strafpunten. De enige punten die je tijdens het spel kunt verdienen (of ontlopen) zijn strafpunten. Beloningspunten worden pas uitgedeeld aan het einde van het spel. Deze krijg je door de koningin te charmeren met een gouden ring, door een tussentijds offer te brengen of door het tot trouwe dienaar van de koningin te schoppen. Elke soort beloningspunten vergt een andere tactiek.

Het spel duurt maximaal zeven rondes, die elk uit vijf fases bestaan. In de eerste fase steel je voedsel (honing, appels, brood) in het naburige mensendorp. In de tweede fase voer je met jouw vier actieschijven acties uit, om zoveel mogelijk rendement uit je grondstoffen te halen. Er zijn 21 verschillende acties, waarvan sommigen twee schijven kosten, tenzij je de hulp van een pixie kunt inroepen. In de derde fase offeren de spelers gelijktijdig goud, zilver of voedsel aan de koningin. De koningin accepteert enkel het voedsel waarin ze deze ronde zin heeft. In de vierde fase worden eventuele beloningen geïncasseerd. In de vijfde fase gaan de strafpunten naar de pixies die in de ogen van de koningin het minst hun best hebben gedaan.
Pixie Queen is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 60-120 minuten

En met Unfair dat we lenen van de Kolonisten maken we de avond compleet gestoord!  Helemaal van 't padje....

In Unfair bouw je je eigen pretpark. De verschillende thema's Pirate, Robot, Vampire, Jungle, Ninja en Gangster (met elk specifieke eigenschappen, bvb. unfairness) zijn beschikbaar. Welke thema's worden gebruikt, wordt bij de set-up van het spel gekozen.

Je bouwt attracties en bouwt deze uit om te voldoen aan bepaalde opdrachten (blueprints). tracht een gigantische achtbaan te bouwen of creëert een winstgevend pretpark zodat je het meeste cash genereert. Maar let op, zoals de titel reeds doet vermoeden, kunnen je concurrenten veiligheidsadviseurs je achtbanen laten sluiten of huren ze een bende hooligans in om je kraampjes te vandaliseren. En dat roept vanzelfsprekend om wraak. Wat het ook mag wezen, Unfair zal het in ieder geval zijn.

Tot woensdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten