woensdag 1 november 2017

November 2017

Na een leuke maar vermoeiende dag hebben we voor jullie enkele leuke titels meegebracht. Deze maand laten we jullie al proeven van 2: Azul en 21.

Azul

Azul is een prachtig spel waarbij de Moorse invloeden op het artwork direct in het oog springen. Het spel is ontworpen door Michaël Kiesling en hij heeft er weer een pareltje van gemaakt.
 
Spelers moeten tijdens het spel de kamers van het paleis in Evora betegelen met prachtige tegels. Ze moeten proberen de koning Emmanuel de eerste te bekoren. Deze heeft tijdens zijn reis naar Alhambra de prachtige Moorse (wit en blauwe) tegels gezien in het paleis aldaar.
Wanneer je aan de beurt bent kan je kiezen om al de tegels van 1 kleur te kiezen op een factory bordje of wel al de tegels van één kleur kiezen uit het midden van de tafel. Wanneer je tegels kiest op een factory bordje gaan de resterende tegels naar het midden.
 
 
De gekozen tegels leg je op je spelers bordje volgens de regels, geen verschillende kleuren in één rij.
De overige tegels komen op de onderste rij en bezorgen de speler minpunten.
Nadat al de spelers hun tegels verzameld hebben gaan ze hun volledige rijen op hun puzzel muur plaatsen. Ze nemen de meest rechtse tegel en plaatsen deze op hun te betegelen muur. De tegels die over zijn, verdwijnen uit het spel.
Nu kan je punten scoren, naargelang er meer tegels rond de zojuist geplaatste tegel liggen scoor je meer punten. Maar let op, de tegels in de onderste rij brengen je minpunten op.
Het spel eindigt als iemand één horizontale lijn heeft kunnen leggen. Wie de meeste punten heeft verdient doorheen wint het Azul.
 
Azul is een zeer mooi en vlot spelend puzzelspel. Toch ligt de nadruk niet enkel op het puzzelen maar moet je ook proberen tegels klaar te stomen voor de volgende rondes zonder al te veel afval. Al de tegels die je niet gebruikt is afval en komt je duur te staan bij de te puntentelling.
Azul is een zeer leuk familiespel met toch de nodige twisten en spanning.
Laat je verleiden door de prachtige doos en het spel zal je het volgende uur ook verleiden.
Veel spelplezier
 
Twenty one : 21
 
Dit korte maar oh zo leuke spel kan je plaatsen tussen  quixx en quinto maar toch net iets beter.
Elke speler krijgt een blaadje met 5 rijen die elke 6 kleuren bevatten met getallen van 1 tot en met 6.
De actieve speler rolt de dobbelstenen. Hij mag de dobbelstenen nog één keer hergooien behalve alle '1' dobbelstenen.
Nu vullen al de spelers een waarde in op hun invulblaadje als het lukt. Ze kiezen een kleur van dobbelsteen en vullen die in. Wel moet de waarde van de dobbelsteen gelijk of lager zijn dan de waarde op het score blaadje. Wanneer je exact het juiste cijfer invult krijg je een bonus. Kan je niks aanduiden moet je de meest linkse doorstrepen en kan deze geen punten opleveren.
Wanneer je rijtje vol is, tel je de punten en begin je aan het volgende rijtje.
Op het einde van het spel worden al de punten opgeteld en wie de meeste heeft wint het spel.
 
Twenty one speelt zeer vlot.  Aangezien het een dobbelspel is er een beetje geluk mee gemoeid. Ik vond dit echter zeker net bepalend voor het spel.
Twenty one is echt een aanwinst bij de "fillers". zodra je begint met het spel slorpt het spel je volledig op en voor je het weet ben je de winnaar van het spel.
Geniet van Twenty one!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten