maandag 12 maart 2018

Maart 2018

14 Maart 2018 is onze volgende spellenavond. Deze maand lanceren we 2 nieuwe spellen, nl. Altiplano en Santo Domingo. Uiteraard kan je ook andere spellen komen testen uit onze collectie.
Onze collectie bekijken? Klik hier.

Altiplano

De inwoners van de Altiplano, de Zuid-Amerikaanse hoogvlakte tussen de hooggebergten van
Bolivia en Peru, moeten creatief omgaan met de schaarse grondstoffen en  landbouwmogelijkheden. 
Door te vissen op het Titicacameer, erts te delven, alpaca’s te fokken en goederen te verhandelen voorzien de bewoners zich van een gestaag groeiende rijkdom. Nieuwe productieplaatsen worden gebouwd, opdrachten worden vervuld en goederen worden opgeslagen in de pakhuizen voor zware tijden. Ook de aanleg van wegen is belangrijk, omdat die de ontwikkeling versnellen. De inwoner die het best van zijn mogelijkheden gebruik weet te maken, zal aan het einde de rijkste oogst hebben.


Santo Domingo

Santo Domingo is een snel kaartspel. In Santo Domingo hebben alle spelers dezelfde set van acht actiekaarten. Elke ronde kiezen ze één of twee kaarten (afhankelijk van het aantal spelers), onthullen ze deze tegelijkertijd en voeren de acties dan in een vaste volgorde uit. 
Hierdoor kunnen spelers goederen verzamelen, ze inwisselen voor overwinningspunten of zelfs overwinningspunten rechtstreeks ontvangen. Echter, met een beperkte voorraad goederen en punten in elke ronde, hangt de sterkte van een kaart af van welke kaarten de anderen hebben gespeeld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten