maandag 12 november 2018

Nieuw November 2018

Azul : Stained Glass of Sintra

Azul is een spel dat ons allen bekend is. Met deze variant heeft Michael Kiesling terug een pareltje gemaakt. Het spel oogt ook zeer mooi met de glastegels en het artwork.


In Azul : Stained Glass of Sintra verzamelen de spelers glas tegels om de kleurrijke glasramen te voltooien van de kapel naast het kasteel van Sintra in Portugal. Het aanleggen van de glastegels moet in de aangegeven kleuren gebeuren. De plaatsing wordt bepaald door de positie van de werkmeester. De glasramen waar de werkmeester gepasseerd is kunnen niet voltooid worden.  Als de speler er in slaagt om het prachtige glasraam te voltooien krijgt hij bijhorende  punten. Wanneer een speler zijn tweede, derde,...glasraam afmaakt krijgt hij extra punten voor andere gemaakte glasramen. Kan een speler bepaalde glastegels niet aanleggen verdwijnen deze in de toren en ontvangt minpunten. Op het einde is er nog een laatste puntentelling en degene met de meeste punten wint het spel.


Azul : stained glass of Sintra is een spel met meer uitdaging dan zijn voorganger Azul. Bij het aanleggen van je glastegels blijkt de werkmeester soms roet in eten te gooien. Als speler probeer je de werkmeester tijdig op de juiste plaats te zetten zodat je volgende beurten een succes kunnen worden. Toch kan de dynamiek van het spel en de medespelers onverwachte wendingen geven. Hierdoor moet je je tactiek bijsturen om de overwinning toch nog te behalen.

Azul: Stained Glass of Sintra is zeker een spel dat je moet gespeeld hebben. Grijp je kans woensdag en geniet ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten