maandag 6 augustus 2018

Nieuw Augustus 2018

Dynasties (trouw en heers)

Dit spel springt van ver al in het oog. Het is een prachtige doos en artwork. Dit is een spel van Matthias Cramer bekend van enkele andere topspellen zoals Glen More en Helvetica.

In dit spel komen we terecht in de renaissance in Europa. De verschillende vorstendommen komen tot het inzicht dat het beter is om zich te verspreiden in Europa en hun familie uit te breiden door met andere vorsten of vorstinnen te trouwen.

Het spel verloopt over drie rondes. Tijdens elke ronde probeer je de nodige familieleden uit te sturen in Europa om zich te vestigen in de verschillende steden. In het begin hoopt mijn vrijgezel te blijven om zo de nodige punten te kunnen vergaren. Na een tijdje komt dringt het door dat het nodig is om te trouwen en zo je familiale invloed in Europa te vergroten. Degene die blijven profiteren van het vrijgezellenbestaan kan dit zuur opbreken.
In het spel speel je actiekaarten uit waarmee je bepaalde acties uitvoert. Zo tracht je grondstoffen te verzamelen en invloedrijke personen naar je hof te halen. Let op dat je goed nadenkt in welke stad je je vestigt en dat je een ideale bruid of bruidegom bent voor de andere spelers.
Zo breid je de familiale banden uit en ook je punten aantal.
Wie op het einde het meeste mensen heeft ontmoet in de cruciale steden wint het spel.

Dynasties is echt een top spel. Het is enige tijd geleden dat een spel zich langzaam aan meester maakt over de spelers en deze in een roes meeneemt in de renaissance. 
Dynasties speelt zeer vlot en is een echte aanrader.
Volgende spelavond zeker uitproberen.
Veel spelplezier 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten