donderdag 3 januari 2013

Januari 2013

Jaipur

In dit spel zitten we in Rajastan, India, meer bepaald in Jaipur. Tussen de vele kraampjes met zijde, kruiden, zilverwerk en juwelen proberen we handel te drijven. We roepen onze stem schor om onze goederen aan de man te brengen en zo de beste koopman te worden van de markt. Zo worden we misschien wel opgemerkt en worden we hofleverancier van de Maharadja. Dat is hetgene waar elke koopman van droomt!
De goederen krijgen we via ruilhandel op de markt waarbij een grote rol is weggelegd voor in deze contreien immens populaire kamelen. Al deze goederen verkopen we voor munten en de meest succesvolle transacties worden beloond met bonussen. Wie op het einde van de ronde de meeste munten heeft ontvangt de prestige zegel. Wie als eerste 2 prestigezegels verzamelt, wint het spel.
 
Jaipur is een leuk, vlot en tactisch kaartspel voor 2 dat zeker gezien mag worden. Na Lost Cities is er nog eens een spel dat zeker spelers kan bekoren door de interactie en tactiek die je toch moet aanwenden om de prestige zegels te kunnen bemachtigen.
Kortom Jaipur is een ideaal spel om met 2 spelers een perfecte tijd te beleven.
Zeker proberen op één van de volgende spelavonden!!!
 
 
 
Luna
 
"...binnenkort is het zover, onze aanbeden Maanpriesteres Luna zal de Orde aanwijzen die zal beslissen over haar opvolging. Om waardig voor de ogen van Luna te kunnen verschijnen stuurt mijn Orde mij en enkele andere novices op een reis langs de Heilige Eilanden." dit is een fragment uit het dagboek van Novice Stephanus Campus.
Luna is een spel waarin het in het begin niet helemaal duidelijk is wat een verstandige actie is, laat staan wat je lange termijn planning zal worden. In dit spel heb je zovele mogelijkheden die je de nodige roempunten kunnen opleveren. Naarmate je enkele ronden het spel 'in actie' ziet, wordt het steeds duidelijker met welke opeenvolging van acties je in de gunst van de Maanpriesteres kan komen en welke je punten opleveren. Wie op het einde van het spel de meeste punten verzameld heeft wint het spel.
Elke ronde is een kwestie van prioriteiten stellen en trachten de juiste beslissingen te nemen om zo je medespelers een stap voor te zijn, maar let op dat je medespelers niet aan het mediteren slaan en zo de ronde snel ten einde brengen waardoor jij al je novices niet kan benutten. Deze keuzestress is wat 'Luna' een boeiend en spannend spel maakt. Het spel heeft een veelheid aan mogelijke strategieën, het dwingt je tot zorgvuldig plannen maar tegelijkertijd moet je flexibel genoeg zijn om te reageren op onverwachte acties van de medespelers.
Luna moet je als veelspeler zeker eens uit de kast halen en het zal je zeker niet ontgoochelen.
Wie een liefhebber is van Stefan Feld, begeeft zich de volgende spelavond snel naar de kast, neemt Luna ter hand en beleeft een onvergetelijke spelavond!!!
Veel spelplezier!!!!

1 opmerking:

  1. Een tekstje schrijven is niet zo moeilijk maar wel leuk, het spel vandaag uitgeprobeerd, zeker zo leuk en toch niet zo moeilijk, een echte aanrader!!!!

    BeantwoordenVerwijderen