dinsdag 5 augustus 2014

Augustus 2014

Brieven uit Whitechapel

1888, Whitechapel een achtergestelde arme buurt in Londen. Hier is een seriemoordenaar actief die het vooral gemunt heeft op prostituees, Jack the Ripper. De moordenaar verplaatst zich snel doorheen de kleine donkere steegjes naar zijn schuilplaats. Het gebeurt allemaal in een korte tijdspanne waardoor de angst onder de bevolking toeslaat.

In dit spel, dat je met 6 spelers kan spelen, is iemand Jack the Ripper de andere spelers kruipen in de huid van de detectives die proberen Jack the Ripper snel bij de kraag te vatten.
Het spel duurt 4 nachten waarin er een kat en muisspel ontvouwt tussen enerzijds Jack the Ripper en anderzijds de detectives. Jack the Ripper vermoord in totaal 5 prostituees en verplaatst zich in het geheim en razendsnel doorheen de wijk. Als hij zich in het nauw gedreven voelt kan hij gebruik maken van postkoets en door de huizenblokken zich verplaatsen om de detectives op het verkeerde been te zetten.
Er zijn 2 fasen in het spel. In de eerste plaats gaat Jack the Ripper mogelijke slachtoffers op het bord zetten, waarna de patrouilleleider van de detectives zijn manschappen op het bord zet. Er zijn ook blanco fiches aan beide zijden waardoor de partijen niet zeker weten waar wie actief is. Dan gaat Jack the Ripper een moord plegen, hier kan hij ervoor kiezen om langer te wachten. Hierdoor rukken de patrouilles wel gevaarlijk dicht op maar krijgt hij zelf meer tijd om te ontsnappen. Zodra de moord gepleegd heeft kan de 2de fase beginnen.

Hierin gaat Jack the Ripper op de vlucht richting zijn schuilplaats. Jack the Ripper moet telkens de volgende stap op zijn papier schrijven. De detectives kunnen aanwijzingen vragen over de plaats waar Jack the Ripper zich bevindt of kunnen overgaan tot de arrestatie van Jack the Ripper.
Het spel eindigt als Jack the Ripper gevat wordt of niet tijdig zijn schuilplaats bereikt. In dit geval winnen de detectives.
Als Jack the Ripper echter na 4 nachten nog niet gevat is wint hij het spel.

Brieven uit Whitechapel is een zeer leuk bluf en deductie spel, telkens een nieuwe ronde begint probeer je nagelbijtend de moordenaar te vatten. Naarmate het spel vordert stijgt de bloeddruk en de spanning bij elke speler. Het idee van het spel neemt je automatisch mee in de duistere wereld van Jack the Ripper en laat je niet los tot je missie geslaagd is.
Dus wie volgende keer een bloedstollend spel wil spelen moet Brieven uit Whitechapel zeker ter hand nemen.
Geniet ervan en pas op voor je nagels!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten