zondag 10 augustus 2014

Een gouwe ouwe


In deze rubriek willen we regelmatig een spel uit onze fenomenale spellenkast in de spotlight zetten.
Zo willen we jullie besparen dat je niet weet welk spel te kiezen, en ja het is zo, ze zijn allemaal zo leuk.

Deze keer lichten we het volgende spel eruit :

Hermagor
 
Hermagor is verschenen in 2006 en ontworpen door Emanuale Ornella ons allen bekend van Oltre Mare.
Het spel speelt zich af in en rond Hermagor. De spelers zijn handelsreizigers die goederen verzamelen op de plaatselijke markt om daarmee rond te trekken en in de naburige dorpje te verkopen.
Het spel bestaat uit 2 fasen, de marktfase en de reisfase.
In de handelsfase trachten de spelers via een ingenieus biedsysteem goederentegels te verzamelen door hun reizigers strategisch te plaatsen. Door meerderheden te verzamelen rond goederentegels maak je kans om deze in de wacht te slepen.
In de reisfase ga je de verkregen tegels aan de man brengen in één van de dorpjes op het spelbord.Let op reizen kost geld en daarom tracht je zo goedkoop mogelijke verplaatsingen te maken. Het verkopen van de tegels brengt geld op naargelang de waarde van de goederen op de markt. Tijdens het verkopen kan je handelsstations van jou plaatsen op het bord. Door in verschillende dorpen te bouwen kan je een regio volledig ontsluiten en hierdoor bonussen ontvangen.
Wie op het einde van het spel het meeste geld heeft verzameld wint het spel.
 
Hermagor is een reis -enbiedspel dat goed in elkaar zit. Het nooit geziene biedsysteem op de markt is zo goed uitgebalanceerd dat dit een echte meerwaarde geeft aan het spel. Het reis gedeelte kennen we van in andere spellen zoals elfenland en thurn und taxis. Tevens past het spel zich aan aan het aantal spelers waardoor de dynamiek behouden blijft.
Na al die keren dat je getwijfeld hebt om dit spel te nemen moet je nu over gaan tot de actie.
Je zal het je zeker niet beklagen, een echte aanrader.
Veel spelplezier.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten