woensdag 3 september 2014

Nieuw September 2014

Blueprints

In dit spel kunnen jullie je creatieve talenten aanspreken om de mooiste en grootste gebouwen te construeren. Let wel op dat je rekening houdt met de richtlijnen die worden vooropgesteld.
 
Het spel verloopt over 3 ronden waarin de spelers verschillende gebouwen proberen te verwezenlijken die aangegeven worden via het blue print kaartje en de gemeenschappelijke bouwstenen (dobbelstenen). Op de blueprint wordt het gebouw voorgesteld, plattegrond en driedimensionaal. Elk gebouw bestaat uit 6 bouwstenen. Een speler kan erook voor kiezen om een vrij gebouw te bouwen maar dit heeft consequenties voor het aantal punten dat deze kan behalen.
 
Bij het begin van de ronde worden er 2 bouwstenen uit de voorraad getrokken en deze beslissen in het geval van een gelijkspel.
Hierna kiezen de spelers beurtelings een bouwsteen en plaatsen die achter hun scherm op de plattegrond. De dobbelsteen blijft hier liggen deze hele ronde en mag niet gedraaid worden waardoor de waarde veranderd. Zo gaan de spelers 6 keer een dobbelsteen nemen uit de voorraad om zo een gebouw te maken van 6 bouwstenen. Om de ene bouwsteen op de andere te leggen moet voldaan zijn dat de waarde gelijk of hoger is dan de onderliggende bouwsteen. Telkens er een bouwsteen genomen wordt moet de uitgestalde bouwstenen aangevuld worden.
Na 6 beurten worden de opgerichte gebouwen bekeken en beloond met bouwpunten. Bouwpunten kan je verdienen door de richtlijnen te respecteren, hierna worden de verschillende bouwstenen gewaardeerd met bouwpunten. De verdiende bouwpunten worden op de scoretabel bijgehouden. Wie na de volledige telling de meeste bouwpunten heeft verzameld krijgt de gouden prijs( 3 overwinningspunten), de tweede de zilveren prijs (2 overwinningspunten),...
Wie na 3 ronden de meeste overwinningspunten heeft behaald wint het spel.
 
Blueprints is een zeer leuk spel om tussendoor te doen. Het is luchtig maar geeft je soms toch de nodige zweethandjes om te juiste beslissing te nemen.
Het spel is dan wel verpakt in een klein doosje maar lost de grootse verwachtingen zeker in.
Woensdag ligt dit wonderbaarlijke doosje op jullie te wachten.
Veel plezier!!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten