woensdag 1 oktober 2014

Oktober 2014

Het Stenen Tijdperk

Doe je berenvel of tijger printje maar aan. In dit spel probeer je en je stam te overleven in de harde wereld van het stenen tijdperk. Je gaat samen met je stam op zoek naar voedsel. Tijdens de zoektochten verzamel je ook grondstoffen die je later in het spel gebruikt om hutten te bouwen. Ook ontwikkel je gereedschappen die jouw en je stam helpen te overleven in deze barre tijden.
Tijdens het spel zijn er 3 fasen per ronde.
Als eerste worden om de beurt stamleden op het bord gezet op de daarvoor voorziene velden. Bij het zetten moet men rekening houden met de regels. Dit gaat zo door tot niemand nog stamleden heeft om op het speelbord te zetten.
Nadat iedereen zijn stamleden geplaatst heeft worden de desbetreffende acties uitgevoerd. Met de acties kan je voedsel verzamelen om de hongerige stamleden voeden, werktuigen verbeteren en grondstoffen te verzamelen om zo degelijke hutten te bouwen. Je kan er ook voor kiezen om je stam uit te breiden zodat je in het verdere verloop van het spel meerdere keuzes kan maken. Aansluitend gaan we de stamleden eten geven, kom je voedsel te kort kan je dit compenseren door grondstoffen in te leveren. Heb je echter niet genoeg reserves kan je dit vele punten kosten in het spel.
Wanneer er geen hutten meer zijn of de beschavingskaarten niet meer kunnen aangevuld worden aan het begin van een ronde.
Hierna worden de punten geteld en degene die de meeste heeft verzameld wint het spel.

Het stenen tijdperk is een workerplacement spel pursang.  Met zijn eenvoudige regels en repetitieve rondes speelt het vlot. Je kunt er een leuk avondje mee beleven waarin je toch de nodige tactiek aan de dag moet leggen om de overwinning binnen te slepen.
Laat je de volgende keer verleiden door dit leuk uitgebalanceerd spel.
Veel spelplezier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten