woensdag 26 augustus 2015

Nieuw September 2015

Mangrovia


We bevinden ons diep inde jungle waar we al decennia vredig naast elkaar leven. Echter het stamhoofd wordt een jaartje ouder en de tijd dringt om een waardige opvolger aan te duiden.
Als speler ga jij de uitdaging aan om stamhoofd te worden en zo de vrede te bewaren. Je tracht zoveel mogelijk hutten te bouwen zodat je vele amuletten kan offeren aan de goden. De speler die dit het meeste inzicht heeft en de goden achter zich heeft zal het nieuwe stamhoofd worden en het spel winnen.
Tijdens je beurt plaats je en offerschaal op het eiland. De boot gaat rond het eiland varen en vervolgens de verschillende offerschalen tegenkomen. Als jou offer schaal bereikt word mag je acties uitvoeren. Er zijn verschillende acties die kunnen gekozen worden. Het is belangrijk dat je het bootje op de juiste moment aan jou offerschaal komt aangezien de kaarten niet aangevuld worden.
Tijdens je beurt kan je een hut bouwen, amuletten verzamelen of kaarten verzamelen.
Deze acties zorgen ervoor dat je punten kan verzamelen. Wanneer iemand zijn laatste hut bouwt word de ronde nog uitgespeeld en dan worden de punten geteld. De speler met de meeste punten wint het spel.
Mangrovia is een prachtig familiespel met eenvoudige spelregels maar zorgt toch voor de nodige diepgang.
Laat je niet verblinden door je tegenspelers, wees op je hoede en bepaal een strategie om de nodige punten naar je toe te halen.
Mangrovia is een zeer uitnodigend spel dat je zeker kan spelen als zuiver spelliefhebber.
Laat je verrassen door de prachtige kleuren en meeslepen in de diepe jungle.
Veel spelplezier.Jamaica


Deze uitnodigende doos bevat een luchtig maar leuk race spelletje dat je een uurtje in de spanning houd wie als eerste Port Royal bereikt.
Je bent uitgenodigd door piratenkapitein op rust, Henry Morgan, om rond Jamaica te varen. Wie dit het snelste kan met zijn schuit word rijkelijk beloond door  Henry.
Als speler krijg je 3 handkaarten, een voorraadstapel kaarten en een piratenschip ter beschikking.
Bij het begin van de ronde gooit een speler de 2 dobbelstenen en bepaalt de dag en nachtfase.
Al de spelers bekijken hun 3 handkaarten en beslissen dewelke ze gaan spelen deze spelronde.
Elke kaart is opgebouwd met links de dagfase en rechts de nachtfase. De acties die uitgebeeld worden zijn verplaatsen van je schip of vergaren van goud, voedsel of kanonnen. Let op, de capaciteit van je schip is beperkt. Belangrijk is dat eerst elke speler de dagfase speelt en daarna iedereen de nachtfase. Dit kan cruciaal zijn om schatten te delven of confrontaties al dan niet aan te gaan. Wanneer je een confrontatie aangaat kan je door middel van vuurkracht een andere boot zijn ruim leeghalen. Dit element zorgt voor een interactie die het spel zeker ten goede komt. Alsook de schatkaarten die je voordelen kunnen opleveren of minpunten.
Om Port Royal te bereiken moet je onderweg tol betalen of de plaatselijke bevolking het nodige voedsel geven. Als iemand Port Royal bereikt heeft worden de punten geteld. Je scoort meer punten naargelang je dichter genaderd bent tot Port Royal. Wie de meeste punten heeft wint het spel.
Jamaica is een leuk en attractief race spel in een leuk thema. Zeker het aanvallen van elkaar geeft de nodige dynamiek die het spel ten goede komt. De grafische vormgeving is zeer mooi en overzichtelijk.
Als je eens zin hebt in een luchtig race spel moet je dit zeker eens proberen.
Veel spelplezier!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten