zondag 11 oktober 2015

Nieuw oktober 2015

Russian Railroads


Dit spel brengt je naar de noordelijke plaatsen in Rusland. In de uitgestrekte vlakte die gekend zijn door de gure weersomstandigheden trachten jullie een spoorlijn te bouwen om zo de afgelegen gebieden te kunnen bereiken en bevoorraden. 
Tijdens je spelbeurt ga je arbeiders inzetten op het spelbord. Je kunt kiezen om je sporen uit te breiden zodat je verder afgelegen gebieden bereikt. Door verder te vorderen op het spoor kan je extra bonussen verdienen. Investeren in stevigere sporen om de barre natuurelementen de baas te kunnen is een noodzaak. 
Als je spoor lang is moet je arbeiders gebruiken om je locomotieven zwaarder te maken omdat ze de lange rit aankunnen. Tijdens dit alles probeer je ook de nodige ingenieurs naar je toe te halen om zo met geavanceerde technieken je sporen en locomotieven uit te bouwen.
na elke spelronde worden er punten verdeeld. De eerste ronde scoor je ongeveer 10 punten maar door je tactiek goed uit te stippelen zal dit gestaag stijgen zodat je op het einde vlot 100 te scoren.
In dit spel kan je door de juiste tactische keuzes te maken de andere op achterstand zetten. Hierdoor moet je tegenspeler meer inzetten om dezelfde actie uit te voeren en zo minder acties kan uitvoeren in zijn spelbeurt.
Het spel is mooi uitgebalanceerd en zal je opwarmen in de koude vlaktes van Siberië. Russian railroads is opgebouwd uit de typische ingrediënten van worker placement. Dit zorgt er voor de regels duidelijk zijn en snel begrepen worden.
Vanaf spelronde 2 bevinden jullie zich in je dikke jas en zijn jullie gefocust om de meest efficiënte spoormaatschappij uit te bouwen.
Veel spelplezier!
 
Tokaïdo
 

Dit spel valt op in elke goedgevulde spellenkast door zijn maagdelijk witte doos.  De prachtige doos trekt direct de aandacht van elke spellenoog. In dit spel worden we afgezet op de Tokaïdo. Dit is de oude weg van Kyoto naar Edo. We gaan met zijn allen op stap op deze weg. Onderweg zien we wonderbaarlijke vergezichten en komen we diverse winkeltjes tegen waar we mooie souvenirs kopen.
Zoals elke Japanner houden we halt in de eeuwenoude tempels om daar offers te brengen. Omdat deze weg enkele honderden kilometers lang is moet we ons te rusten leggen in één van de vele herbergen.
De speler die achteraan ligt is aan de beurt en verplaatst zich naar een verder gelegen plaats op de weg. Zo kan het gebeuren dat dezelfde speler 2 of 3 keer na elkaar aan de beurt is.  DE spelers trachten onderweg verschillende dingen te verzamelen zodat ze op het einde van de reis punten scoren.
Tokaïdo is een luchtig spel dat vlot wegespeeld. Voor de speler die iets meer tactiek wil is dit spel misschien niet de geschikte keuze. Toch moet iedereen dit spel eens gespeeld hebben. De verrassing zorgt ervoor dat het toch steeds anders verloopt en verrast op het einde bij de puntentelling.
Volgende spelavond zie je deze witte doos zeker schitteren in onze mooie spellenkast, twijfel dan niet en neem ze ter hand. Het spel zal je niet vervelen.
Veel spelplezier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten