donderdag 3 december 2015

Nieuw December 2015

Ook wij zijn dit jaar braaf geweest. De sint heeft een paar nieuwe spelletjes bij ons gebracht.

Qwinto


Dit kleine doosje spettert als het geopend wordt. Qwinto is het nieuwe broertje uit de Qwixx familie.
Voor de mensen die Qwixx kennen weten dat de doos niet groot moet zijn om veel plezier op de tafel te toveren.
Tijdens het spel worden de dobbelstenen gerold. Elke speler heeft de vrije keuze om het getal in te vullen in de juiste rij. Let op dat je door je snel ingevulde getallen jezelf niet blokkeert.
Het spel is snel en eindigt wanneer er  2 rijen volledig gevuld zijn ofwel als iemand 4 misworpen heeft gegooid.
Een misworp duid je aan, wanneer je geen getal kan aanvullen op je blaadje.
Qwinto is gewoon een topper door zijn eenvoud. Het zal je geen seconde vervelen. Als je het eerste spel gespeeld hebt zal de drang zeker aanwezig zijn om nog enkele spelletjes te willen spelen.
Qwinto een doosje vol spelplezier en amusement.
Zeker spelen als opwarmer of om je bengereng avond af te ronden.
Veel spelplezier!


La Granja

Tijdens dit spel bevinden we ons op Mallorca, vlak bij het kleine dorpje Esporles. We beginnen allemaal met een kleine boerderij die ons de basisbehoeftes levert. Tijdens het spel ga je deze boerderij trachten uit te bouwen tot de grootste Granja van de omgeving. Hierdoor kan je meerdere goederen verkopen op de plaatselijke markt of veredelen tot afgewerkte producten. Door het leveren van kwalitatief goede producten kan je vele punten verzamelen.
Het spel verloopt over 6 rondes waarin 4 fases worden afgewerkt. Met de handkaarten kan je extra akkers, stallen, winkelkarren aan je Granja bouwen.
Als eerste kiest men een handkaart en legt deze aan de Granja aan om de productie van je akkers te optimaliseren of je stallen uit te breiden.
In de tweede fase ontvang je een inkomen en kan je beslissen om extra daken aan te kopen die je in de loop van het spel voordelen geven.
Fase 3 is de belangrijkste en grootste. In deze fase worden de dobbelstenen gerold, de startspeler verdeelt deze tussen de verschillende acties. Hierna mag iedere speler een dobbelsteen kiezen en de bijhorende actie uitvoeren. Zo kan iedere speler 2 acties uitvoeren. De laatst overgebleven dobbelsteen kan iedereen gebruiken als 3de actie.
Tijdens de laatste fase gaan we proberen onze producten naar de markt te brengen of de plaatselijke ambachtsgebouwen. Iedere speler kiest een transportfiche. Deze fiche bepaalt hoeveel je kan leveren en hoe ver je geraakt op het siĆ«staspoor. Is je winkelkar gevuld dan krijg je een handelswaar en mag je een pion op de markt zetten. Ben jij als eerste klaar met het beleveren van een plaatselijk ambachtsgebouw krijg je een voordeelfiche en punten.
Na de vierde fase krijg je voor elke geplaatste pion een overwinningspunt. Let op bij het plaatsen van de pion kan je pionnen van de medespelers wegspelen op de markt.
De speler die na ronde 6 de meeste punten heeft verzameld wint het spel.
La Granja is zeer goed, je hebt meerdere mogelijkheden hebt om het spel te winnen. Door de vele mogelijkheden heb je elk spel andere wendingen waardoor het spel zich steeds vernieuwend opstelt.
Ook de opbouw van je granja is mooi, je kunt jou handkaarten links, rechts of boven aanleggen waardoor ze andere eigenschappen benutten.
La Granja speelt vlot en zal je geen seconde vervelen. Voor degene die houden van een uitdaging een spel met moegelijkheden en diepgang is dit een zeer geschikt spel.
Twijfel geen seconde en smijt deze op jou speeltafel.Isle of Skye: From Chieftain to King

In het tegel-legspel Isle of Skye: From Chieftain to King, voor 2 tot 5 spelers, ben je stamhoofd van een belangrijke stam en wil je je koninkrijk zo bouwen, dat het zoveel mogelijk punten oplevert. Maar in elk spel worden slechts vier van de zestien tegels gescoord.

Dankzij deze scoretegels is elk spel anders en zorgt dit voor andere tactieken en strategieƫn, maar voldoende geld hebben is altijd handig. Het beheren van dat geld kan wel lastig zijn.

Elke beurt plaatst elke speler twee landschapstegels voor zich en stelt de verkoopprijs in voor deze tegels. Een hoge prijs instellen is goed, maar alleen zolang iemand daadwerkelijk deze prijs betaalt, want als niemand ervoor kiest om deze te kopen, dan moet de verkoper de tegels zelf kopen tegen de prijs die men eerder heeft gevraagd.


Op het einde zal de speler met het beste koninkrijk winnen en niet de rijkste speler. 


Veel spelplezier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten