zondag 3 januari 2016

Nieuw Januari 2016

Beste spelliefhehebbers, allereerst willen we jullie een fantastisch 2016 toewensen. Een jaar vol spelvreugde en fantastiche spelontdekkingen.
We vatten het jaar aan met 2 bekende titels die in een nieuw jasje gestoken zijn. Als eerste is dit de jongste telg uit de Alea familie.

Broom Service

Dit spel kennen jullie allemaal als Wie Verhexxt. Nu hebben de makers er een prachtig bordspel uit gedestilleerd dat dadelijk de trofee van "kennerspiel des jahren" weggekaapt heeft.

Smeer je bezem, spring erop en vlieg naar een land bevolkt met heksen, verzamelaars en druïden. De spelers verzamelen zich bij de 2 burchten in het uitgestrekte land om vandaar uit hun tocht aan te vatten.
Het spel verloopt over 7 ronden waarin je de beste toverdrankjes brouwt om deze dan op de plaatsen af te leveren waar je daar de meeste punten voor krijgt.
Iedere speler beschikt over 10 rollenkaarten. Aan het begin van een etappe kiest elke speler 4 rollenkaarten om de volgende beurt mee te spelen. Kies een druïde, heks, verzamelaar of de weerfee. Wanneer je startspeler bent kies je één van je handkaarten en speelt de moedige of de laffe actie. Wanneer je de moedige actie speelt kan dit het grootste voordeel opbrengen. Vooraleer je dit doet schat je de medespelers goed in.  Als jij de moedige actie speelt en een andere speler speelt deze actie ook blijf je met lege handen achter. De laffe actie brengt je minder op maar je mag deze altijd uitvoeren. Het komt er op aan om het volle pond te geven op het juiste moment zodat je het maximale uit het gekozen personage haalt.
Met de verschillende personages kan je ingrediënten zoeken om lekkere toverdrankjes te maken. Je kan ook toverdrankjes maken of je kan met de weerfee de donderwolken wegnemen zodat je kortere routes hebt naar de mooiste torens. Met de geproduceerde toverdrankjes vlieg je rond en probeert ze bij de toren af te leveren die je de meeste punten opbrengt.
Wie na 7 rondes de meeste punten heeft wint het spel.
Broom service is een zeer leuk spel. Ik was een beetje bang dat je steeds aan Wie Verhexxt zou denken maar dat was zeker niet het geval. Buiten dat het op hetzelfde thema gebaseerd is speelt dit spel helemaal anders. Je hebt meer mogelijkheden en het bord is zeker een meerwaarde voor het spel.
In Broom Service kan je plannen maar dit heb je niet steeds onder controle aangezien de medespelers roet in je eten kunnen gooien.
Broom Service is één van de ontdekkingen van afgelopen speljaar, zeker een aanrader voor iedereen die een uurtje plezier wil beleven.
Volgende spelavond zeker je bezem meebrengen en ten volle genieten van dit spel.
Veel spelplezier!Octo Dice

In dit spel dalen we terug in de diepe oceaan naar de aquashere die wij destijds gebouwd hebben. Er zijn wat problemen opgedoken en die gaan we proberen te verhelpen.
Octo Dice verloopt over 6 ronden waarin je als speler zoveel mogelijk punten vergaard.
Als je aan de beurt bent gooi je de 6 dobbelstenen, hieruit kies je 2 dobbelstenen. Nu neem je de overgebleven dobbelstenen en werpt deze op nieuw, wederom kies je er 2 en de overgebleven dobbel je nog eens.
Met de 6 gegooide dobbelstenen kan je verschillende acties uitvoeren waardoor je punten kan krijgen.
Je kiest steeds een combinatie van 1 witte en 1 zwarte dobbelsteen. Hiermee kan je dan kristallen zoeken, je lab uitbreiden,robots en onderzeeërs bouwen,... Na elke 2 ronden is er een tussentijdse waardering waarin je moet zorgen dat je geen octopussen hebt die je lab vervuilen en vernielen. Je krijgt dan ook punten voor de gebouwde robots en onderzeeërs.
Je kan tijdens rond 2,4 en 6 ook 2 keer gebruik maken van dobbelstenen van je tegenstanders om zo toch punten te scoren.
Dit herhalen we 3 keer en dan is er de eindtelling waar je nog punten krijgt voor de kristallen en eventuele uitbreidingen van je lab.
Wie dan de meeste punten heeft wint het spel.
Octo Dice is een zeer leuk en snel dobbelspel. Hoewel sommige wat argwanend stonden tegen het thema was het toch een zeer goed spel. Buiten de symbolen en het thema is er niets dat je doet denken aan Aquasphere. Dit is een grote troef van het spel.
Octo Dice is zeer goed dobbelspel dat je de nodige interactie en spelvreugde geeft.
Veel spelplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten