zaterdag 6 februari 2016

Nieuw februari 2016

Marco Polo


Welkom in de wereld die ontdekt moet worden. We treden allemaal in de voetsporen van Marco Polo of een van zijn tijdsgenoten.
In het spel gaan de we de wijde wereld verkennen en onze invloed laten gelden in de verschillende wereldsteden.
Als je aan de beurt bent werp je de dobbelstenen in jouw kleur. Met de gegooide dobbelstenen kan je één van de 6 acties uitkiezen om zo jou wereldreiziger de ontdekkingstocht te laten beginnen. De actie die je kan uitvoeren is afhankelijk van de waarde van de laagste dobbelsteen. Bij het leggen van de dobbelstenen moet je proberen de vrije velden te kiezen. Leg je toch een dobbelsteen van jou op een bezet veld moet je hiervoor betalen. Elke actie kan je per ronde ook maar 1 keer uitvoeren.
Je probeert goederen te verzamelen en kamelen te kopen op de markt. Met de goederen probeer je handelscontracten te vervullen. De vervulde contracten geven je onmiddellijk voordelen en leveren punten op. De kamelen kunnen je samen met je geld helpen om te reizen van de ene metropool naar de andere. Wanneer je een stad aandoet kan je hier een handelspost neer zetten waardoor je ook de voordelen van de stad kan benutten. Hoe groter de stad hoe beter het voordeel. Laat de kleinere steden zeker niet links liggen omdat deze je beperktere maar wederkerende voordelen opleveren.
 
Door het reizen kan je misschien je doelkaarten vervullen waardoor je op het einde van het spel extra punten krijgt.
Het spel duurt 6 ronden. Na de laatste ronde wordt er gekeken wie de meeste punten behaald heeft en deze wint het spel.
 
Marco Polo is een dice placement spel. Het spel speelt zeer vlot en zit vol onverwachte wendingen. Wie graag een spel speelt met veel mogelijkheden heeft met Marco Polo het juiste in handen.
Je kan de nodige tactiek aan de dag leggen om anderen te beletten om bepaalde acties te gebruiken. Wel speelt het karakter en zijn voordeel een belangrijke rol in de manier waarop je de overwinning kan ruiken en naar je toe halen.
Kortom een super spel, kies, probeer en geniet ervan!!!

 

 

 

Rococo

Een spel van Matthias Cramer, Louis en Stefan Malz, voor 2 tot 5 spelers, duurt ongeveer 1 tot 2 uur. 

Welkom in het Tijdperk van de Rococo. Lodewijk XV regeert in Frankrijk en uitbundige feesten zijn aan de orde van de dag. Belangrijke mensen kleden zich in prachtige kostuums en baljurken om elkaar te imponeren.

Omdat er over enkele weken weer een groot bal zal plaatsvinden, komt iedereen naar jouw kleermakers voor een elegant rokkostuum, een oogverblindende jurk of een bijdrage voor het vuurwerk. Je beseft al snel dat het niet alleen gaat om het maken van kleding in je atelier - het gaat erom een bijdrage te leveren aan de organisatie van het bal van de eeuw en daarmee geschiedenis te schrijven. 

De combinatie van "deck-building" met het verzamelen van grondstoffen en het verkrijgen van meerderheden maakt dit spel uniek. Elke beurt moet u een van uw werknemerkaarten spelen en die werknemer een taak laten uitvoeren: het huren van een nieuwe medewerker, kopen van stoffen of katoen, het vervaardigen van een jas of jurk, of investeren in de decoratie van het bal. Maar niet iedere medewerker kan elke taak, dus je moet kiezen en je moet je werknemers verstandig organiseren - vooral omdat elke werknemer een unieke bonus toekent en een aantal van deze bonussen genereren prestigepunten.

Na zeven rondes, eindigt het spel met de grote bal en een finale score. Dan krijg je prestige punten voor bepaalde werknemers en voor jassen en jurken die u verhuurt aan gasten op het bal, alsook voor versieringen die u hebt gefinancierd. De speler die de meeste prestige punten verzameld wint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten