donderdag 1 december 2016

December 2016

Potion Explosion
 
Met dit spel hebben we één van de best verkopende spellen in huis gehaald. Als leerlingen van de tovenaarsschool moeten we allemaal ons eindexamen afleggen om de beste toverdranken te brouwen. Door de juiste ingrediënten uit de mixer te nemen veroorzaak je misschien explosies. Deze kettingreactie kan er voor zorgen dat je vele ingrediënten uit de mixer kan nemen. Met deze ingrediënten kan je dan toverdranken brouwen.
Als je aan de beurt bent mag je welgeteld 1 ingrediënt uit de mixer halen. Wanneer je deze eruit haalt en twee knikkers van dezelfde kleur botsen veroorzaakt dit een explosie. Hierdoor mag je deze extra knikkers ook nemen. Met de verzamelde ingrediënten probeer je de toverdranken te brouwen. De voltooide toverdranken leveren je extra voordelen op en bepalen over winst en verlies. Wanneer je 3 dezelfde of 5 verschillende kan brouwen levert dit bonuspunten op.
Wie op het einde de meeste punten heeft verzameld wint het spel.
 
Potion explosion is een zeer leuk spel. Zeker de mixer en de explosies geven je een leuke spelervaring. De regels zijn simpel waardoor het spel zeer vlot speelt.
Je zal steeds de juiste knikker moeten nemen om de speler na jou niet een te groot voordeel te geven.
Potion explosion moet je zeker één keer gespeeld hebben, maar let op het verslavende ervan.
Veel spelplezier!


Amerigo

In dit spel treden we in de voetsporen van Amerigo Vespucci. We gaan Amerika en contreien ontdekken. Op de ontdekte eilanden richten we handelsposten, stichten we nieuwe dorpen om zo de nodige grondstoffen te ontginnen en te verwerken.
In het spel dat met 4 spelers kan gespeeld worden gaan we op avontuur voor 5 rondes. Elke ronde bestaat uit 7 fases.
Bij het begin van elke fase wordt een bepaalde kleur van blokjes in de dobbeltoren gegooid. Naargelang het aantal, en welke blokjes eruit vallen kunnen de spelers acties kiezen. Het aantal actiepunten word bepaald door het hoogst aantal blokjes aanwezig van 1 kleur. De speler kan er voor kiezen om met zijn schip te varen en in nieuwe havens aan te meren. Hier richt hij dan een handelspost op en kan nu het eiland verder ontdekken. Je kan er tevens voor kiezen om tegels te verzamelen die in een latere actie kunnen gebouwd worden. De speler heeft de keuze om tegels van zijn eigen kleur te kiezen of neutrale tegels. Het verschil zit in de aankoopkost en de latere punten die je hiermee kan verdienen. Wanneer je echter een eiland volledig kan ontwikkelen worden er punten uitgedeeld. Wanneer je dit vroeg in het spel kan win je meer punten dan op het einde van het spel. Om punten te verzamelen kan je ook grondstoffen verzamelen op de eilanden die op het einde van het spel worden vermenigvuldigd met de productiegebouwen. Zo kan je op onverwachte manier een eindspurt inzetten en zo je medespelers te verslaan. Maar het zou geen Stefan Feld spel zijn moest er geen leuk addertje verscholen zit. Na elke ronde moeten de spelers de aanval van de piraten counteren. Het is best dat je investeert in kanonnen om zo de terugkerende aanvallen te weerstaan. Het aantal kanonnen word na elke ronde het opgeteld en de aanval wordt na elke ronde zwaarder en zwaarder. Wanneer je de aanval niet overleeft verlies je kostbare overwinningspunten.
Wie na 5 rondes dit alles feilloos heeft uitgekiend en punten gesprokkeld heeft zal het spel winnen.
 
Amerigo is een typisch Feld spel waarop je op vele manieren de eindmeet behaalt met al dan niet de overwinning. De mogelijkheid van acties is voor al de spelers dezelfde maar toch kan iedere speler een eigen tactiek gebruiken om zijn doel te bereiken.  De dobbeltoren is een zeer leuk spelelement dat je telkens zal verrassen. Dit spelelement vond ik goed gevonden en zeker een meerwaarde voor het spel. De toren geeft niet altijd de acties vrij die jij voorzien had in de volgende fase.
Amerigo is echt een top spel dat zeer vlot speelt met zeker de nodige diepgang.
Mensen die houden van een goed Feld spel moeten deze "kleine" doos zeker ter hand nemen.
Het is een garantie van een goed uur spelplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten