woensdag 4 januari 2017

Januari 2017

Allereerst willen we jullie een fantastisch 2017 wensen met een goede geozndheid en heel veel leuke spelmomenten. In dit nieuwe jaar hebben we weer 2 leuke spellen voor jullie voorbereid.

Buttons

Afbeeldingsresultaat voor foto doos buttons spelMet dit spel hebben we weer een zeer leuk en snel spel in huis gehaald in het genre van Qwixx en Qwinto. Het spel speelt als een trein en geeft je een ongelooflijke tijd.
Tijdens het spel gooien de spelers om de beurt met de 6 dobbelstenen. Bij de 6 dobbelstenen is er een zwarte en een witte met gouden bolletjes. Deze combinatie mogen alle spelers benutten om een knoop op hun spelersbordje te leggen. De speler die aan de beurt is kan een combinatie kiezen uit de 6 dobbelstenen. Bij het leggen van een knoop moet je er op letten dat deze nooit horizontaal of verticaal grenst aan een andere knoop. Wanneer een speler geen knoop meer kan leggen is heb je pech en doe je deze beurt niet meer mee. Je verliest al de knopen op je spelersbord en legt één zwarte dobbelsteen op je spelersbord. Vanaf heden is er één dobbelsteen minder voor de andere spelers in deze beurt. Men kan ook altijd vrijwillig passen, je verliest geen knopen maar neemt enkel een zwarte dobbelsteen en krijgt een ster.
Als iedereen gepast heeft worden de verzamelde knoppen bekeken op ieders spelersbord. Voor elke 3 knopen op éénzelfde kleur ontvang je één extra ster. Als je een set vormt in je persoonlijke kleur ontvang je een extra knoop. Deze persoonlijke kleur verandert elke ronde. De verzamelde sterren mogen door de spelers in plaats van een knoop op hun spelersbord gelegd worden.
Afbeeldingsresultaat voor foto buttons spelDe speler die als eerste 5 sterren op een rij weet te leggen of 12 willekeurig op zijn spelersbord legt wint het spel. Let op de sterren vormen een obstakel voor de volgende rondes en dit geeft een vervelend kantje aan het spel.
Buttons is een luchtig spel met eenvoudige regels. Deze simpele regels zorgen ervoor dat je snel vertrokken bent voor een uurtje. Ideaal instapspel of om je avond te beginnen.
Veel plezier deze woensdag!

 
Imhotep
 
In dit spel keren we 4500 jaar terug in de tijd om als leermeesters van de beroemde architect Imhotep aan het werk te gaan. We trachten als spelers beroemde bouwwerken uit het oude Egypte te verwezenlijken. Zo zijn er de obelisk, een tombe, piramide en een wondermooie tempel die tijdens het spel verrijzen op het spelbord. Na 7 rondes eindigt het spel.
Tijdens een ronde kiezen de spelers 1 van de 4 mogelijke acties en voeren deze onmiddellijk uit. De eerste actie is je voorraad bouwstenen aanvullen. De speler kan ook 1 bouwsteen op één van de beschikbare boten leggen, de positie op een boot kan cruciaal zijn om punten te scoren. Soms moet je de andere spelers te vlug af zijn en één van de beschikbare boten naar een actieveld te verplaatsen. Let op de boten kunnen pas vertrekken als het aangegeven aantal bouwstenen op de boot liggen. De laatste actie die je kan uitvoeren is een eerder verdiende speciale kaart uitspelen. Zoals jullie al hadden opgemerkt is er een klein spanningsveld tussen de spelers mogelijk. Het is niet zeker dat jij een bepaalde boot naar een locatie verplaatst. Zo kan een medespeler een boot verplaatsen waarop hij niet vertegenwoordigt is naar een locatie waarmee de andere niks zijn. Op deze manier kan je punten verhinderen van de medespelers. Wanneer je toch zelf een boot verplaatst kan de positie van je bouwsteen cruciaal zijn om meer punten te krijgen. De boot word afgeladen van de voorkant naar de achteruit en de bouwstenen worden in deze volgorde op het monument geplaatst.
Sommige monumenten worden na elke ronde gewaardeerd en andere op het einde van het spel. Zo moet je kiezen waar je de zware bouwstenen naartoe brengt om zo veel punten te verkrijgen.
Na de 7de ronde worden al de punten opgeteld en wie de meeste punten heeft wint het spel!
 
Imhotep is een spel dat lage instap heeft. De regels zijn kort en duidelijk waardoor je snel op weg bent. Imhotep is het betere familiespel waarmee je een uur spelplezier hebt.
Toch zit er de nodige interactie in door je medespelers te jennen door de verkeerde boot naar een monument te varen wat niet voorzien was.
Veel spelplezier bij bengereng!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten